Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 1-0: Ο Σπόραρ γλίτωσε την «γκέλα»

Με γκολ του Σλοβένου επιθετικού στο 97’ ο Παναθηναϊκός αν και έπαιξε πολύ άσχημα, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 στο ΟΑΚΑ επί του Λεβαδειακού. Έντονες αποδοκιμασίες από τις εξέδρες στο ημίχρονο και τη λήξη του αγώνα

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 1-0: Ο Σπόραρ γλίτωσε την «γκέλα»

Ο Παναθηναϊκός έχει σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα και κατάφερε να επικρατήσει πάρα πολύ δύσκολα με σκορ 1-0 του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ με τον Άντραζ Σπόραρ στο 97’ να… λυτρώνει το «τριφύλλι».

Πολύ κακοί οι «πράσινοι», χωρίς εμπνεύσεις στην επίθεση, με πολλά λάθη, ελάχιστες φάσεις και απανωτά λάθη σχεδόν σε όλο το παιχνίδι με τον Σλοβένο φορ που ήταν άφαντος στο διάστημα που αγωνιζόταν να λύνει τον «γόρδιο δεσμό» και να δίνει στον Παναθηναϊκό τους πρώτους τρεις βαθμούς του.

Οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν με όλες τις δυνάμεις τους, είχαν τον βαθμό στα χέρια τους για 97’, αλλά στο τέλος μια φάση «γκρέμισε» τα όνειρά τους.

Οι Βοιωτοί… συστήθηκαν στο ματς με μια μεγάλη φάση, καθώς πριν ακόμα συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό είχαν δοκάρι με τον Γιαννιώτα με απευθείας σουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ!

Οι «πράσινοι» αντέδρασαν με δύο τετ α τετ με τους Γερεμέγεφ (3’) και τον Τσέριν (23’), αλλά πέραν τούτου ουδέν…

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ κακός στο πρώτο μέρος και χωρίς να πιέζεται ιδιαίτερα από τους φιλοξενούμενους αδυνατούσε να κάνει δύο και τρεις εναλλαγές τη μπάλας στην επίθεσή του.

Δεν μπορούσε να βρει λύσεις ούτε και σε περιπτώσεις που απλά έπρεπε να σπάσει την χλιαρή πίεση του Λεβαδειακού. Τα δύο τετ α τετ ήταν η εξαίρεση και όχι ο κανόνας της εικόνας του απέναντι στην ομάδα της Βοιωτίας.

Αργή ανάπτυξη, αργές και πρόχειρες αποφάσεις, πολύ εύκολα λάθη, η μπάλα συνεχώς πίσω στους στόπερ που άρχισαν να κάνουν αβίαστα λάθη.

Ο Αλόνσο μετά το γκολ του Λεβαδειακού που ακυρώθηκε ως οφσάιντ στο 54’, έκανε τρεις αλλαγές με τους Τετέ, Σπόραρ, Τζούρισιτς να περνούν στη θέση των Πελίστρι, Μαντσίνι, Μπακασέτα αλλάζοντας την διάταξή του σε 4-4-2.

Και πάλι όμως οι «πράσινοι» παρά το γεγονός ότι είχαν την υπεροχή αναλώνονταν σε συνεχόμενες σέντρες με την άμυνα του Λεβαδειακού να απομακρύνει με τους Παπαδόπουλο και Μεχία.

Μάλιστα στο 91’ ο Γερεμέγεφ έχασε απίστευτη ευκαιρία όταν βρέθηκε μόνος του σε κενή εστία από πλάγια θέση και αστόχησε.

Στο 97’ όμως ήρθε η… λύτρωση για τους «πράσινους», καθώς ο Μλαντένοβιτς έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Τετέ έπιασε την κεφαλιά η μπάλα πήγε στο δοκάρι και ο Σπόραρ με πλασέ έκανε το 1-0.

Σχεδόν κανείς παίκτης του Παναθηναϊκού δεν πανηγύρισε το γκολ, ενώ με τη λήξη οι φίλαθλοι ξέσπασαν πάλι σε αποδοκιμασίες…

Μικρογραφία

Παναθηναϊκός- Λεβαδειακός 1-0

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Τσέτσιλας (Καστοριάς)

Σκόρερς: Γερεμέγεφ (97’)

Κίτρινες: Μπακασέτας (37’) , Τσέριν (71’) – Κωστή (45+1’), Μπάλτσι (89’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλόνο): Ντραγκόφσκι - Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μαξ ( 70’ Μλαντένοβιτς )- Μαξίμοβιτς, Τσέριν (76’ Αράο), Μπακασέτας (60’ Σπόραρ) - Μαντσίνι (59’ Τετέ) , Πελίστρι (59’ Τζούρισιτς), Γερεμέγεφ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Παπαδόπουλος): Γκροφ- Βήχος, Τσάπρας, Πλέγας (77’ Μεχία), Μπάλτσι- Παπαδόπουλος, Πεντρόζο (77’ Ρόμο) – Γιαννιώτας ( 82’ Γιοκέ), Κωστή (60’ Λαμαράνα), Κάσσος- Όζμπολτ (60’ Συμελίδης)