ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0: Ξεμπέρδεψε σε ένα τρίλεπτο…

Η ΑΕΚ με δύο γκολ που πέτυχε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 15λεπτο και ένα στο 83' της αναμέτρησης, νίκησε εύκολα τον απογοητευτικό ΟΦΗ με 3-0

ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0: Ξεμπέρδεψε σε ένα τρίλεπτο…

Η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική στο πρώτο 45λεπτο και με δύο τέρματα που πέτυχε μέσα σε ένα τρίλεπτο (11’-14’) και ένα γκολ στο 83’, νίκησε εύκολα τον ΟΦΗ με 3-0 και μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ είχε την απόλυτη κυριαρχία στο πρώτο μέρος και στο διάστημα αυτό πέτυχε δύο γκολ, είχε κλασικές ευκαιρίες να αυξήσει τον δείκτη στου σκορ και δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο από τους κρητικούς. Οι Ηρακλειώτες ήταν σε… τρικυμία όχι γιατί δέχτηκαν γρήγορα δύο γκολ αλλά γιατί έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η «Ένωση» έκανε διαχείριση δυνάμεων, ενώ ο ΟΦΗ ανέβασε τις γραμμές του με σκοπό να πετύχει ένα γκολ. Όμως η ΑΕΚ ήταν αυτή που πέτυχε και τρίτο γκολ και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 3-0.

Στο 5’ ο Γκαρσία από το ύψος της περιοχής έκανε ένα δυνατό σουτ που πέρασε λίγο δίπλα από το παραθυράκι της εστίας του ΟΦΗ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, βολέ του Άμραμπατ έδιωξε σε κόρνερ ο Χρισογεώργος. Στο 11’ ο Άμραμπατ βγήκε μόνος από τα δεξιά και έκανε σέντρα ακριβείας στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Λιβάι Γκαρσία με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Η ΑΕΚ συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στο 14’ ο Σιμάνσκι βρήκε με καταπληκτική μπαλιά τον Πήλιο ο οποίος απέφυγε τον Μπρεσάν και και με πλασέ σημείωσε το 2-0. Στο 26’ από γύρισμα του Γκαρσία, ο Πινέδα έπιασε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στη φάση αυτή η «Ενωση» ζήτησε πέναλτι, η φάση ελέγχθηκε στο VAR αλλά δεν δόθηκε κάτι. Νέα καλή φάση της ΑΕΚ στο 43’. Ο Άμραμπατ επιχείρησε σέντρα από δεξιά και η κεφαλιά του Λιούμπισιτς έφυγε άουτ.

Στο 50’ ο Ρότα γύρισε την μπάλα στον Πινέδα και το σουτ του τελευταίου κόντραρε στον Λιούμπισιτις. Η πρώτη καλή φάση για τους Ηρακλειώτες σημειώθηκε στο 56’ με την προβολή του Αποστολάκη να απομακρύνει σε κόρνερ ο Στρακόσα. Νέα ευκαιρία για τους κρητικούς στο 73’ με την προβολή του Ισέκα να αποκρούει εντυπωσιακά ο Στρακόσια, ωστόσο ο παίκτης του ΟΦΗ ήταν σε θέση οφσάιντ. Τελικά η ΑΕΚ έκανε το 3-0 στο 83’ όταν ο Μάνταλος άλλαξε το παιχνίδι στα αριστερά, ο Πήλιος έκανε το γύρισμα στον Τσούμπερ με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Η μικρογραφία

ΑΕΚ –ΟΦΗ 3-0

Γήπεδο: «OPAP ARENA»

Σκόρερ: Γκαρσία (11’), Πήλιος (14’), Τσούμπερ (83’)

Διαιτητής: Σπύρος Ζαμπαλάς (Ηπείρου), Βοηθοί: Αθανάσιος Κόλλιας, Κώστας Λιόντος (Ηπείρου)

Κίτρινες: Γκονθάλεθ (28’), Γκαρσία (36’), Μπάκιτς (69’), Λαμέλα (78’), Μουκουντί (93')

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (4-2-3-1): Στρακόσα-Ρότα (66’ Τσούμπερ), Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος-Σιμάνσκι, Πινέδα (66’ Λαμέλα)-Λιούμπισιτς (80’ Μάνταλος), Άμραμπατ, Κοϊτά (80’ Περέιρα)-Γκαρσία (66’ Οντουμπάτζο).

ΟΦΗ (4-2-3-1): Χριστογεώργος-Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Γκονθάλεθ, Χατζηθεοδωρίδης (81’ Γιούνγκ)-Καραχάλιος (63’ Χιμένεθ), Γκαγέγος (81’ Κουτεντάκης)-Μπάκιτς, Ριέρα (63’ Αμπάντα), Νους (56’ Αποστολάκης)-Ισέκα.