Ολυμπιακός: Έμπρακτη στήριξη στην απόφαση ανάδειξης ταλέντων

Η πρόσληψη του Ρομέν Πιτό είναι ακόμη μία απόδειξη ότι ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος να στηρίξει εμπράκτως το project των νέων παικτών από τα «σπλάχνα» του. 

Ολυμπιακός: Έμπρακτη στήριξη στην απόφαση ανάδειξης ταλέντων

Η κατάκτηση του περσινού Youth League από την Κ-19 του Ολυμπιακού ήταν μια μεγάλη επιτυχία που έκανε τη διοίκηση της πειραϊκής ΠΑΕ να δημοσιοποιήσει μέσω του ίδιου του Βαγγέλη Μαρινάκη την απόφαση για να αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη ομάδα και να γίνει ακόμη μεγαλύτερη και ουσιαστική προσπάθεια για τις Ακαδημίες του συλλόγου.

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος προήχθη σε άμεσο συνεργάτη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος έδωσε ευκαιρίες πραγματικές (και όχι ολιγόλεπτες συμμετοχές) στην προετοιμασία σε πολλούς ποδοσφαιριστές, πρωταθλητές Ευρώπης στην ηλικία τους. Οι Κωστούλας, Μουζακίτης, Μπακούλας, Κουτσίδης, Παπακανέλλος θα έχουν και συνέχεια. Στην πρώτη ομάδα. Και μπορεί να ακολουηθήσουν κι άλλοι από την ομάδα που σε λίγες μέρες (24/8) θα παίξει για το Διηπειρωτικό στο «Μαρακανά» με τη Φλαμένγκο.

Η επιστροφή του Ζοσέ Ανιγκό στο πόστο του υπεύθυνου των Ακαδημιών ήταν μία κίνηση προς την κατεύθυνση ουσιαστικής συνέχειας αυτής της προσπάθειας. Από τη Γαλλία ήρθε ως προπονητής της Κ-19 και με σπουδαίες παραστάσεις σε αυτές τις ηλικίες ο Ρομέν Πιτό. Ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου καθώς ήταν παίκτης για πάρα πολλά χρόνια και προπονητής στα τμήματα της Μονπελιέ επίσης.

Εγγύηση για επιτυχία δεν υπάρχει ποτέ, αλλά σωστές βάσεις και κινήσεις που έχουν ποδοσφαιρική λογική είναι στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό. Η παρουσία του Πιτό δείχνει ότι αυτό το πλάνο προώθησης νέων παιδιών και αξιοποίησής τους όπως γίνεται παντού στοιν κόσμο (στη Γαλλία δε, πάρα πολύ εδώ και χρόνια) δεν αποτελεί μία προαναγγελία εντυπώσεων, αλλά στοχεύει στην ουσία. Κι είναι κάτι που θα πρέπει να συνεχιστεί.