Ολυμπιακός: Ο Κρίστοφερ Βέλντε δεν επιτίθεται μόνο...

Ο Κρίστοφερ Βέλντε επιβεβαίωσε στο φιλικό με τη Ρόμα την ολιγόλεπτη γεύση που είχε αφήσει στο ματς με την Τερνάνα.

Ολυμπιακός: Ο Κρίστοφερ Βέλντε δεν επιτίθεται μόνο...

Είναι απολύτως φυσιολογικό τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα να τραβούν πάνω τους τη μεγαλύτερη προσοχή. Πόσω μάλλον, όταν κάνουν το ξεκίνημα που κάνει ο Κρίστοφερ Βέλντε με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Είθισται στα καλοκαιρινά φιλικά οι «παλιοσειρές» να περνούν σε δεύτερη μοίρα στην κριτική του κόσμου και των εφημερίδων, με αποτέλεσμα τα περισσότερα φλας να πηγαίνουν πάνω στους «νεοσύλλεκτους».

Ο Νορβηγός εξτρέμ λοιπόν έδειξε αρκετά πράγματα στο φιλικό με τη Ρόμα. Πρώτον, έδειξε ότι είναι κανονικός εξτρέμ. Ούτε… ιμιτασιόν, ούτε «κάτι σαν εξτρέμ», ούτε οτιδήποτε άλλο. Είναι winger με όλη τη σημασία της λέξεως. Έδειξε ότι του αρέσει να πηγαίνει στο «ένας εναντίον ενός», του αρέσει να τρυπώνει στην περιοχή για να σκοράρει και σε όλα αυτά προσθέστε ότι δεν έχει το μυαλό του μόνο στην επίθεση!

Αυτό είναι κάτι που δεν το συναντούσαμε εύκολα στον Ολυμπιακό. Αν εξαιρεθεί ο Γιώργος Μασούρας που ήταν πολύ πειθαρχημένος στο να προσφέρει βοήθειες ανασταλτικά, δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν το ίδιο συνεπείς οι Ποντένσε, Φορτούνης ή Ζέλσον (στο μικρό διάστημα που είχε παίξει πέρσι) κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν.

Ο Βέλντε είχε δείξει στα 20 λεπτά με την Τερνάνα ότι πολύ απλά «το ‘χει» στο DNA του να μην αφήνει εκτεθειμένα τα μπακ του. Με τη Ρόμα ήρθε η επιβεβαίωση! Αρκετές φορές γύρισε πίσω για να δώσει βοήθειες και να μην μείνει μόνος του ο Φρανσίσκο Ορτέγκα.

Τον βοηθάει η ταχύτητά του, η έκρηξή του, το κορμί του, η σωματοδομή του και η δυναμική που βγάζει στο παιχνίδι του.

Δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και αν θα είναι τόσο συνεπής και στα ματς που θα ακολουθήσουν μέσα στη σεζόν, αλλά η πρώτη γεύση που άφησε είναι ότι πρόκειται για έναν εξτρέμ που δεν περιορίζεται μόνο στο επιθετικό κομμάτι.

Όσον αφορά στον δημιουργικό τομέα, ο Βέλντε επιστρέφει από την Ιταλία έχοντας ένα γκολ, ένα δοκάρι, ένα κερδισμένο πέναλτι και κάμποσες επιθετικές πρωτοβουλίες από την πλευρά του μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες. Δεν το λες και άσχημα…