Ολυμπιακός: Ο Γιάρεμτσουκ, ο σκόρερ Βέλντε, ο Κοστίνια και οι μικροί που μεγαλώνουν

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Τερνάνα με 4-0 σε ένα ματς που πήραμε γεύση από Γιάρεμτσουκ, Βέλντε, ενώ Κοστίνια και πιτσιρικάδες ξεχώρισαν.

Ολυμπιακός: Ο Γιάρεμτσουκ, ο σκόρερ Βέλντε, ο Κοστίνια και οι μικροί που μεγαλώνουν

Το φιλικό με την Τερνάνα δεν ενδείκνυται για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ υποχρεώθηκε να παίξει σε αυτό το παιχνίδι κάνοντας αρκετούς πειραματισμούς χρησιμοποιώντας ποδοσφαιριστές σε διαφορετικές θέσεις, αλλά ο ίδιος έχει αποφασίσει να έχει ένα μικρό ρόστερ και να πορεύεται με παίκτες που υπολογίζει και όχι με αυτούς που μπορεί να «κόψει» κάποια στιγμή.

Στο φιλικό με την Τερνάνα πήραμε μία πρώτη γεύση από τον Γιάρεμτσουκ. Ο Ουκρανός είναι μέσα στις φάσεις, εκτελεί γρήγορα, ενώ έχει πασάρει ωραία και στον Ζέλσον στη φάση του 1-0. Ο Γιάρεμτσουκ είναι φορ που γεμίζει την περιοχή και είναι μέσα στη φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο πήρε χρόνο και ο Κρίστοφερ Βέλντε που πέτυχε και το πρώτο του γκολ. Από τον τρόπο που εκτελεί ο Νορβηγός φαίνεται ότι είναι εξτρέμ που το έχει το γκολ. Θα πρέπει και αυτόν να τον δούμε σε ματς με περισσότερο χρόνο, αλλά έδειξε ότι είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο ετοιμότητας.

Ο Κοστίνια είναι κάτι που κρατάει ο Μεντιλίμπαρ από το φιλικό με την Τερνάνα. Ο Πορτογάλος μπακ σε αυτό το ματς ήταν βελτιωμένος ανασταλτικά, αλλά στην επανάληψη ανέβασε στροφές και έδωσε τρομερές βοήθειες στο δημιουργικό κομμάτι. Είναι μέσα σε κάθε καλή στιγμή του Ολυμπιακού επιθετικά και κάνει τον προπονητή του να χαμογελά που έχει στη διάθεση του μία πανίσχυρη δεξιά πλευρά.

Και φυσικά δεν ξεχάσαμε τους πιτσιρικάδες. Η Τερνάνα δεν είναι θηρίο, αλλά τα παιδιά που κατέκτησαν το Youth League έχουν δείξει απέναντι και σε αντιπάλους όπως είναι ο Άγιαξ τι μπορούν να κάνουν. Έχουν λαμπρό μέλλον και με τον τρόπο που τους συμπεριφέρεται ο Μεντιλίμπαρ μην σας φανεί παράξενο αρκετοί από τους μικρούς να μείνουν στο ρόστερ. Δεν θα εκπλαγούμε αν τους προτιμήσει και από κάποιες μεταγραφές.