Τα League Stages πρέπει να έχουν «Big 4»

Το ελληνικό ποδόσφαιρο περιμένει να έχει και τους τέσσερις εκπροσώπους του στις νέες φάσεις των ομίλων των διοργανώσεων της UEFA. Το όφελος θα είναι γενικό και ανυπολόγιστο. 

Τα League Stages πρέπει να έχουν «Big 4»

Ο Ολυμπιακός τα είχε καταφέρει από τις 29 Μαΐου σηκώνοντας την κούπα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και προήχθη φέτος στην απευθείας συμμετοχή του στη League Stage του Europa League.

O ΠΑΟΚ έκανε επίσης σίγουρη την παρουσία του σε κάποιο από τα νέα format των διοργανώσεων της UEFA. Ο μεγάλος στόχος παραμένει φυσικά το Champions League αλλά το «μαξιλάρι» της ευρωπαϊκής σιγουριάς μέχρι τον χειμώνα είναι ήδη επιτυχία.

Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έχουν σειρά. Δεδομένο δεν είναι τίποτα στα προκριματικά. αλλά αμφότερες οι ομάδες μπορούν να φτάσουν στο νέο Europa League ο Παναθηναϊκός και στο νέο Conference League η ΑΕΚ. Πέραν των δυνατοτήτων τους προφανώς δεν είναι, εννοείται.

Θα είναι εξαιρετική πρόοδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο εάν και οι τέσσερις εκπρόσωποί του δώσουν μια σειρά πολλών αγώνων στις φετινές διοργανώσεις, μαζέψουν βαθμούς, ανεβάσουν τις ατομικές βαθμολογίες τους και την ελληνική κατάταξη στη λίστα. Η πρόσφατη προαναγγελία στόχου για τη δεκάδα φαντάζει μακρινή ακόμα, αλλά θα γίνει ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Πέραν των οικονομικών κερδών που επίσης θα έχουν μεγάλη σημασία για ακόμη πιο δυνατές ομάδες στη σεζόν που θα ακολουθήσει. Και στις επόμενες.

Το καλό κλίμα σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στη διαιτησία και στη νέα ΚΕΔ αποτελεί βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αρκεί να έχει συνέχεια και στην πράξη.

Η φωτογραφία του πιο αγαπητού Έλληνα φίλαθλου, του Γιάννη Παπαστεφανάκη, είναι συμβολική. Ο ΠΑΟΚ του και ο Ολυμπιακός (που τον τίμησε εξόχως το τελευταίο διάστημα) έχουν ήδη πετύχει. Το ίδιο θα ήθελε ο ίδιος και από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ...