Με Λαμέλα κέρδισε το κοινό της ΑΕΚ ο Ηλιόπουλος, θα παρασύρει και τον ανταγωνισμό;

Η μεταγραφή Λαμέλα άλλαξε τη διάθεση των φίλων της ΑΕΚ και το ερωτηματικό είναι αν θ’ αλλάξει και τις μεταγραφικές στοχεύσεις των αντιπάλων της προς ψηλότερα ...ράφια

Με Λαμέλα κέρδισε το κοινό της ΑΕΚ ο Ηλιόπουλος, θα παρασύρει και τον ανταγωνισμό;

Πλήρως εναρμονισμένη με το… σύμβολο της ΑΕΚ θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι, σημειολογικά, η μεταγραφή του Έρικ Λαμέλα!

Όπως ο δικέφαλος αετός κοιτά προς Ανατολή και Δύση, ορίζοντας την επικράτεια του, έτσι κι η πλέον ηχηρή μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού - όχι μόνο της «Ένωσης» αλλά, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, όλης της εγχώριας Super League – συνιστά «μήνυμα» με παραλήπτες προς δύο κατευθύνσεις!

Αρχικά το «εσωτερικό».

Το κοινό της ΑΕΚ.

Το οποίο στις 10 Ιουνίου «μούδιασε» (έτι περαιτέρω, μετά την απώλεια ενός σχεδόν σίγουρου πρωταθλήματος…) πληροφορούμενο την αλλαγή σκυτάλης στα διοικητικά της ΠΑΕ.

Nαι μεν δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία», αφού ο Δημήτρης Μελισσανίδης, από καιρού εις καιρόν, συνήθιζε να υπενθυμίζει ότι πλησιάζει η ώρα της αποχώρησης, αλλά είναι διαφορετικά να προετοιμάζεσαι για κάτι και (εντελώς) διαφορετικό να το βιώνεις…

Συν τοις άλλοις, το «πάγωμα» των «κιτρινόμαυρων» φιλάθλων είχε να κάνει και με το πρόσωπο του διαδόχου, που η αλήθεια είναι ότι δεν είχε ακουστεί (παρά μόνο λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση) και ήταν, στην πλατιά μάζα του κοινού, άγνωστος.

Και παρότι τα επικοινωνιακά «τρικ» του Mάριου Ηλιόπουλου στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου, δίχως τον προκάτοχο του στο πλάι του, σήκωσαν πολύ κουβέντα («Δέστε τις ζώνες», ισπανικά με …σκονάκι προς τον Αλμέιδα και αίτημα προς τους δημοσιογράφους να φωνάξουν «Ζήτω η ΑΕΚ!») - κι όχι απαραίτητα θετική - τα μεταγραφικά του πεπραγμένα, έκτοτε, μάλλον δεν επιδέχονται πολλών αμφισβητήσεων.

Το διπλό κενό με το «κόψιμο» των Στάνκοβιτς – Αθανασιάδη καλύφθηκε με τον βασικό γκολκίπερ της (παρούσας στο Εuro) Aλβανίας και προερχόμενο από ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, Θωμά Στρακόσα, καθώς και τον γνώριμο, από την θητεία του (ως τον Γενάρη) στον Παναθηναϊκό, Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Για το δεξί άκρο της άμυνας και την αντικατάσταση του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ αποκτήθηκε ένας από τους καλύτερους μπακ του πρωταθλήματος (Μόουζες Οντουμπάτζο), ο Κάλενς …μονιμοποιήθηκε, ενώ ο Αμπουμπακαρί Κοϊτά ήρθε για να δώσει ανταγωνισμό στον (μετριώς… μέτριο την περασμένη σεζόν) Γκατσίνοβιτς κι ο Ρομπέρτο «Toύκου» Περέιρα για να προσφέρει έξτρα λύση και ποιότητα μεσοεπιθετικά.

Μετά απ’ όλα αυτά, το αίσιο τέλος στο «σίριαλ» του 32χρονου πρώην παίκτη των Σεβίλλης,Tότεναμ και Ρίβερ Πλέιτ – και παρότι απομένουν ενεργά δύο ακόμη (του αριστερού μπακ και του αντι-Πόνσε) - είχε ως αποτέλεσμα ο κόσμος της «Ένωσης» ν’ ανταποκριθεί, ασμένως, στο κάλεσμα της ΠΑΕ να πάει στο αεροδρόμιο να υποδεχθεί τον Αργεντινό!

Κι αν η αλλαγή διάθεσης του κόσμου επετεύχθη («Σούπερ Μάριο» το προσωνύμιο του νέου ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, πλέον) η ενίσχυση με κορωνίδα την έλευση Λαμέλα συνιστούν ...καμπανάκι και προς τον ανταγωνισμό.

Αφενός ότι δεν υπάρχει πρόθεση έκπτωσης στα «θέλω» του προπονητή για τη δημιουργία μιας ομάδας καλύτερης από εκείνη της περασμένης σεζόν, γεγονός που ανεβάζει τον πήχη προς τους ιστορικούς αντιπάλους της «Ένωσης».

Ενώ, όμως, τους αυξάνει την πίεση για τη δημιουργία ισχυρότερων συνόλων, πράττει το ίδιο και σε επικοινωνιακό επίπεδο, για «απάντηση», σε επίπεδο εντυπώσεων, μέσω μεταγραφών ανάλογου βεληνεκούς.

Θα σηκώθει το «γάντι» της πρόκλησης;

Οψόμεθα...

Χρόνος υπάρχει άπλετος, πάντως, για να το μάθουμε, γεγονός που ενδεχομένως να κάνει το μεταγραφικό καλοκαίρι άκρως ενδιαφέρον και συναρπαστικό με περισσότερα… «μπαμ»!