Ολυμπιακός: Δημιουργείται ομάδα με αρχές, αλλά έχει δρόμο

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ φτιάχνει έναν Ολυμπιακό που φέρει τη σφραγίδα του, αλλά ακόμα έχει πολύ δρόμο μπροστά του.

Ολυμπιακός: Δημιουργείται ομάδα με αρχές, αλλά έχει δρόμο

Τα πρώτα δύο φιλικά παιχνίδια του Ολυμπιακού προκάλεσαν ενθουσιασμό στον κόσμο της ομάδας. Δεν είναι η νίκη επί της Μαλίν, ούτε και οι πολλές ευκαιρίες που έγιναν με τον Άγιαξ. Επίσης αυτή την εποχή χρειάζεται ψυχραιμία στις αντιδράσεις είτε τα αποτελέσματα είναι θετικά, είτε είναι αρνητικά.

Ο Ολυμπιακός στα δύο πρώτα του παιχνίδια έχει δείξει ότι είναι μία ομάδα με ταυτότητα και με τη σφραγίδα του προπονητή. Έχει σημασία όλο αυτό είτε ο Άγιαξ φυλάχτηκε, είτε η Μαλίν ακόμα δεν έχει τις μεταγραφές της και δεν είναι στο επίπεδο ετοιμότητας που θέλει. Οι Πειραιώτες έδειξαν στα πρώτα τους φιλικά παιχνίδια ότι είναι μία ομάδα που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο.

Τόσο πέρσι το καλοκαίρι όσο και πρόπερσι από το πρώτο φιλικό φαινόταν ότι η ομάδα δεν… τσούλαγε. Τα φιλικά ήταν μία συνέχεια της κακής χρονιάς που είχε ολοκληρωθεί. Τώρα αυτό που βλέπει ο κόσμος είναι μία συνέχεια της σεζόν που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του Conference League.

Ακόμα έχει δρόμο μπροστά του ο Ολυμπιακός και για να βγάλει στο χορτάρι αυτά που θέλει ο Μεντιλίμπαρ και για να εμφανιστεί η ενδεκάδα που έχει στο μυαλό του. Όπως επίσης μπορεί να είναι και πολύ νωρίς για να έχει η ομάδα αυτά τα τρεξίματα και τη φρεσκάδα που έχει στα δύο πρώτα φιλικά. Επομένως όλοι περιμένουν να δουν την τελική μορφή του Ολυμπιακού, αλλά είναι ενθαρρυντικό το ξεκίνημα, διότι φαίνεται πως δημιουργείται μία ομάδα με αρχές, με συγκεκριμένο στυλ, μία ομάδα του προπονητή.