Ολυμπιακός: Τα πιτσιρίκια και ο Ζέλσον που είναι καλά!

ΣΙΝΤΑΜ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Η ήττα από τον Άγιαξ δεν έχει καμία απολύτως σημασία μπροστά σε αυτά που είδε ο Μεντιλίμπαρ από τους «μικρούς» που ανέβασε στην Oλλανδία.

Ολυμπιακός: Τα πιτσιρίκια και ο Ζέλσον που είναι καλά!

Το χειρότερο στα καλοκαιρινά φιλικά προετοιμασίας είναι να δίνεται περισσότερη σημασία απ’ όσο πρέπει στα αποτελέσματα. Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε πέρσι τέτοια εποχή όταν ο Ολυμπιακός πήγαινε στη Γλασκώβη και κέρδιζε 3-1 την Ρέιντζερς με τον Ζοάο Καρβάλιο, με αποτέλεσμα να γράφονται διθυραμβικά σχόλια για τον Πορτογάλο; Όλοι θυμόμαστε την κατάληξη που είχε η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Τα φιλικά λοιπόν είναι περισσότερο για να βγάζουν συμπεράσματα οι προπονητές, αλλά και για να δούμε τι ψάρια πιάνουν ορισμένοι από τους ποδοσφαιριστές, στους οποίους δίνονται ευκαιρίες.

Οι πιτσιρικάδες λοιπόν που αγωνίστηκαν στην φιλική ήττα με 0-1 από τον Άγιαξ, έδειξαν ότι ο Μεντιλίμπαρ ορθώς αποφάσισε να τους πάρει μαζί του στην Ολλανδία.

Ο Κουτσίδης τα πήγε μια χαρά απέναντι στον Άκπομ. Ο Μπακούλας αποδείχθηκε μηχανάκι απέναντι στους πολύ πιο έτοιμους παίκτες του Άγιαξ. Ο Κωστούλας θα μπορούσε να σκοράρει, έχοντας καλές κινήσεις στον κενό χώρο. Ο Μουζακίτης μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, έπαιξε με ωριμότητα και βοήθησε δημιουργικά και αμυντικά. Ο Παπακανέλλος είχε αρκετές καλές ενέργειες.

Εν ολίγοις, τα πιτσιρίκια έδειξαν ότι είναι εδώ και ότι είναι αποφασισμένα να δείξουν στον Μεντιλίμπαρ ότι η συμμετοχή τους στην πρώτη ομάδα δεν θα πρέπει να περιοριστεί στα φιλικά ματς.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μας, είναι να μην τρελάνουμε τα παιδιά που προσπαθούν να μπουν στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

Το πρώτο δείγμα είναι θετικό, είναι ενθαρρυντικό, είναι αισιόδοξο... Ξέρουν όμως και οι ίδιοι ότι το φιλικό με τον Άγιαξ ήταν μόνο η αρχή στο πολύ μεγάλο ταξίδι που ονειρεύονται να κάνουν με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Από εκεί και πέρα, αν πρέπει να σταθούμε κάπου είναι ο Ζέλσον Μάρτινς. Ο Πορτογάλος εξτρέμ είναι εδώ! Πατάει από το ξεκίνημα της προετοιμασίας πολύ γερά στα πόδια του και αν συνεχίσει να είναι υγιής, τότε θα είναι μία σημαντική «μεταγραφή» για τον Ολυμπιακό. Αρκεί - επαναλαμβάνουμε - να είναι υγιής.