Ολυμπιακός: Η ταυτότητα Μεντιλίμπαρ και το μέλλον

Ο Ολυμπιακός από το πρώτο του φιλικό παιχνίδι έδειξε ότι έχει πλέον δική του ταυτότητα, που είναι έργο Μεντιλίμπαρ, ενώ οι πιτσιρικάδες απέδειξαν πως το μέλλον τους ανήκει.

Ολυμπιακός: Η ταυτότητα Μεντιλίμπαρ και το μέλλον

Είναι πολύ νωρίς και για να γραφτούν ύμνοι και για να στηθεί κάποιος στον τοίχο. Είναι η περίοδος που φαίνονται κάποια πράγματα, αλλά χρειάζεται και φιλτράρισμα. Το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού με τον Άγιαξ μπορεί να μην ήταν νικηφόρο για την ομάδα του Πειραιά, αλλά έχει ενθουσιάσει τον κόσμο.

Οι λόγοι που έχει συμβεί αυτό είναι συγκεκριμένοι και δεν είναι περίεργο. Η ομάδα του Πειραιά έπαιξε απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι σαφώς πιο έτοιμος, αφού σε μία εβδομάδα έχει μπροστά του επίσημο παιχνίδι. Το σημαντικότερο για τον Ολυμπιακό είναι ότι πλέον έχει αποκτήσει ταυτότητα.

Αυτήν την ταυτότητα που του έδωσε πέρσι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τον χαρακτηρίζει πλέον. Η ομάδα έβγαλε ένταση στο παιχνίδι της, είχε ενέργεια και πολλά τρεξίματα. Πίεσε πολύ ψηλά, έβγαλε πάνω τις γραμμές και είναι αλήθεια ότι ανταποκρίθηκε αρκετά καλά όταν ο Άγιαξ έσπασε το πρέσινγκ.

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε να στήνονται μέχρι και κομπίνες στο πρέσινγκ, να βγαίνουν σχεδόν όλοι οι παίκτες ψηλά και να πιέζουν στην πρώτη πάσα τον αντίπαλο. Το πιο ωραίο αυτής της εικόνας είναι πως με την ίδια άνεση που το έβγαζαν οι περσινοί παίκτες το έβγαλαν και οι πιτσιρικάδες που μπήκαν στην ομάδα.

Έκαναν τη δουλειά έτσι ακριβώς όπως την ήθελε ο Μεντιλίμπαρ και αυτό δείχνει πως ο Βάσκος έχει επιβάλλει για τα καλά τα «θέλω» του. Αυτό είναι το ένα σκέλος που ικανοποίησε τους φίλους του Ολυμπιακού. Το άλλο έχει να κάνει με τους μικρούς που έπαιξαν στο φιλικό και απλά επιβεβαίωσαν και σε επίπεδο ανδρών ότι έχουν πλούσιο ταλέντο και αποτελούν το μέλλον του κλαμπ.