Άγιαξ-Ολυμπιακός 1-0: Ήττα στο πρώτο φιλικό, αλλά με εξαιρετική εικόνα

ΝΤΡΙΕΛ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-0 από τον Άγιαξ στο πρώτο του φετινό φιλικό, αλλά η εικόνα του ήταν αρκετά καλή απέναντι σε έναν πολύ πιο έτοιμο αντίπαλο.

Άγιαξ-Ολυμπιακός 1-0: Ήττα στο πρώτο φιλικό, αλλά με εξαιρετική εικόνα

Το πρώτο του φετινό φιλικό παιχνίδι έπαιξε ο Ολυμπιακός που αντιμετώπισε στην Ολλανδία τον Άγιαξ και ηττήθηκε με σκορ 1-0. Η ομάδα του Πειραιά αγωνίστηκε με αρκετά νέα πρόσωπα και παιδιά που διέπρεψαν με την περσινή Κ19. Οι κάτοχοι του Conference League είχαν απέναντι τους μία ομάδα που βρίσκεται σε πολύ καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας, αφού σε μία εβδομάδα έχει επίσημο ματς και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε φάση μονταρίσματος της ενδεκάδας. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο του φετινό ματς έβγαλε στο χορτάρι στοιχεία της φιλοσοφίας του Μεντιλίμπαρ που βλέπαμε και πέρσι. Δηλαδή, είχε πίεση ψηλά, πολύ τρέξιμο και ένταση στο παιχνίδι του. Οι «ερυθρόλευκοι» ειδικά στο δεύτερο μέρος είχαν αρκετά καλή εικόνα και το μόνο που τους έλειψε ήταν το γκολ.

Ενδεκάδα με νέα πρόσωπα

Με μία ενδεκάδα που δύσκολα θα δούμε ξανά σε παιχνίδι του Ολυμπιακού παρατάχθηκε η ομάδα του Πειραιά στο πρώτο της φιλικό με αντίπαλο τον Άγιαξ. Κουτσίδης και Άμπι έπαιξαν στο κέντρο της άμυνας έχοντας δεξιά τον Κοστίνια και αριστερά τον Αποστολόπουλο. Ο Ντόη ξεκίνησε μπροστά από τους στόπερ αντί του Στάμενιτς που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στο ζέσταμα. Μπακούλας και Τσικίνιο ήταν οι άλλοι δύο χαφ, ενώ στα άκρα έπαιξαν αριστερά ο Μπιέλ, δεξιά ο Μασούρας και στην κορυφή της επίθεσης ο Κωστούλας. Από την πλευρά του ο Άγιαξ μοντάρει την ενδεκάδα με την οποία θα ξεκινήσει τα προκριματικά την άλλη εβδομάδα. Φορπς και Μπανέλ έπαιξαν στα άκρα της επίθεσης του Αίαντα που είχε στην αρχική του σύνθεση και τους Φιτς Τζιμ και Άκπομ.

Τρέξιμο και πίεση

Ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειξε ότι και φέτος η βάση του θα είναι τα τρεξίματα και η πίεση. Δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Άγιαξ ανεβάζοντας ψηλά τις γραμμές και πιέζοντας την πρώτη πάσα των Ολλανδών. Κάπως έτσι στο 6’ ο Κωστούλας έχασε την ευκαιρία να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού όταν βρέθηκε απέναντι από τον Πασβίρ, αλλά σούταρε άουτ. Το ματς είχε αρκετά καλό ρυθμό και ένταση στο ξεκίνημα με τις δύο ομάδες να βγάζουν ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο. Ο Άγιαξ λόγω της πίεσης που δεχόταν προσπάθησε να αναπτυχθεί με βαθιές μπαλιές. Στο 15’, ωστόσο ο Πασχαλάκης αντέδρασε σωστά στο κοντινό σουτ του Φιτς Τζιμ.

Γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα

Από το 20’ μέχρι το 30’ ο Άγιαξ φάνηκε να έχει φέρει το ματς στα μέτρα του, αλλά χωρίς να έχει τη μεγάλη φάση. Ο Ολυμπιακός σιγά-σιγά από το 30’ και μετά έμπαινε και πάλι στο παιχνίδι και έδειχνε να το ελέγχει. Μάλιστα οι Πειραιώτες φαίνονταν να έχουν την κατάσταση υπό τον έλεγχο τους. Σε εκείνο το σημείο και συγκεκριμένα στο 43’ ο Ντόη έκανε το λάθος στη μεσαία γραμμή, έχασε τη μπάλα από τον Τέιλορ που πήρε μέτρα στο γήπεδο, πάσαρε στον Φορπς και εκείνος έκανε το 1-0, σκορ με το οποίο οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Ανώτερος ο Ολυμπιακός

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του έχοντας τον Ζέλσον στην κορυφή της επίθεσης, τον Μπιέλ στη δεξιά πλευρά της επίθεσης και τον Μασούρα αρκετά. Οι Πειραιώτες στο δεύτερο μέρος ήταν σαφώς πιο βελτιωμένοι και πολύ καλύτεροι σε σχέση με τα πρώτα 45 λεπτά. Οι ποδοσφαιριστές του Μεντιλίμπαρ έβγαλαν τρομερή πίεση ψηλά, στα στόπερ του Άγιαξ και μάλιστα δημιουργούσαν μέχρι και παγίδες με τέσσερις παίκτες ακόμα και στην πρώτη πάσα.

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα και κυκλοφορούσε πολύ καλά τη μπάλα. Η ομάδα του Πειραιά λειτουργούσε πολύ καλά με δεδομένο ότι απέναντι της είχε έναν αντίπαλο που σε μία εβδομάδα έχει επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Δημιουργήθηκαν φάσεις από τους «ερυθρόλευκους», αλλά υστερούσαν στην τελική προσπάθεια και δεν μπόρεσαν να τις μετατρέψουν σε γκολ με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα στο πρώτο τους φετινό φιλικό.

ΑΓΙΑΞ: Πασβίρ, Ρενς, Σουτάλο (67’ Ούκου), Βίνταλ (24’ Ταχίροβις), Νατς Γιάνσε, Χέντερσον, Τέιλορ, Φόρπς, Μπανέλ (67’ Καμλάν), Φιτς Τζιμ (67’Ίλινσον), Άκπομπ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Κοστίνια, Κουτσίδης, Άμπι, Αποστολόπουλος, Μπακούλας, Ντόη, Τσικίνιο, Μασούρας, Μπιέλ, Κωστούλας.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Αναγνωστόπουλος - Ροντινέι, Ρέτσος, Κουτσίδης (69’ Μπιανκόν), Ορτέγκα - Μουζακίτης, Μπακούλας (83’ Κωστούλας), Τσικίνιο (82’ Ντόη) - Μασούρας, Μπιέλ (69’ Παπακανέλλος), Ζέλσον