O …Μωυσής της δεξιάς πτέρυγας κι η κιτρινόμαυρη «Γη της Επαγγελίας»!

Ο Μόουζες Οντουμπάτζο, που άφησε την Θεσσαλονίκη και τον Άρη, για την πρωτεύουσα και την ΑΕΚ, αυξάνει την επιθετική απειλή της «Ένωσης» από τη δεξιά πτέρυγα

 O …Μωυσής της δεξιάς πτέρυγας κι η κιτρινόμαυρη «Γη της Επαγγελίας»!

Η περιβόητη «αναβάθμιση» - όπως χαρακτήρισαν, εξαρχής, στην ΑΕΚ το μεταγραφικό «σαφάρι» του τρέχοντος καλοκαιριού - στη δεξιά πτέρυγα της οπισθοφυλακής έχει, πλέον, ονοματεπώνυμο.

Εκείνο του Μόουζες Οντουμπάτζο.

Αντίθετα με άλλες θέσεις (πιο… μπροστινές), η «Ένωση» δεν κινήθηκε ιδαίτερα στην ξένη αγορά για την εύρεση του αντικαταστάτη του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ.

Παρότι ακούστηκε ο Κάρστντροπ της Ρόμα προκρίθηκε μια λύση πιο …ακτινογραφημένη, από την τεχνική ηγεσία, αλλά και λιγότερο δαπανηρή, από τον Ολλανδό, για τον οποίο «τζιαλορόσι» (φέρεται να) ζητούσαν 3 εκατ. ευρώ ενώ κι ο ίδιος αμείβεται με 2,2 εκατ. το χρόνο.

Ο «Μωυσής» εξ Αγγλίας, αντίθετα, στοίχισε το 1/3 (βαριά…) - που καρπώθηκε ο Άρης, ο οποίος φοβήθηκε ότι θα έχανε τζάμπα τον Γενάρη τον παίκτη - και έχει το «συν» ότι δεν χρειάζεται το περιβόητο «διάστημα προσαρμογής», καθώς γνωρίζει τα …κατατόπια του εγχώριο ποδοσφαίρου.

Ο 30χρονος, που την περασμένη διετία ήταν από τα καλύτερα δεξιά μπακ του πρωταθλήματος, αγωνιζόμενος στου «κίτρινους», εξαργύρωσε τις εμφανίσεις του αυτό το διάστημα και πήρε …προαγωγή στην «Ένωση», που προσομοιάζει με τη «Γη της Επαγγελίας» της καριέρας του!

Ο παίκτης, που μέχρι προ 2ετίας δεν είχε βγει από το «Nησί», έρχεται με τις «περγαμηνές» ότι «κουμπώνει» - στα …χαρτιά τουλάχιστον – ιδανικά με τον (αδιαμφισβήτητο βασικό, καταρχάς) Λάζαρο Ρότα, αφού είναι πιο επιθετικογενής παίκτης από τον Έλληνα διεθνή ακραίο αμυντικό.

Έτσι δίνει στον Αλμέδια σε πρώτη φάση το δικαίωμα να τον χρησιμοποιεί στα λεγόμενα θεωρητικά «εύκολα» ματς, με αντιπάλους που «κλείνονται» κι η ΑΕK ψάχνει περισσότερες απειλές κι από τις πιο «πίσω» γραμμές.

Στα ματς που οι αντίπαλοι αριστεροί εξτρέμ είναι πιο επίφοβοι, σε πρώτη φάση. ο Ρότα θα έχει το προβάδισμα.

Toύτων δοθέντων η ΑΕΚ «κλείδωσε» τη θέση του δεξιού μπακ και πάει για άλλα (Λαμέλα)...

Συν τοις άλλοις, η συμφωνία με τον Άρη κρατά ανοικτή μια πόρτα για τον «δικέφαλο» που σύντομα θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να «κόψει» παίκτες από την Ευρωπαϊκή λίστα, λόγω της …πολυκοσμίας (ειδικά στους μεσοεπιθετικούς).

Ήδη έχει 21 μη γηγενείς και θ’ αποκτήσει τουλάχιστον άλλους δύο ακόμη (Λαμέλα, σέντερ φορ). Ου μην και τρεις (αριστερό μπακ)...

Δεδομένου ότι ο Αλμέιδα θέλει να δουλεύει με το πολύ δύο παίκτες ανα θέση, κάποιοι θα κοπούν.

Όχι μόνο από την Ευρώπη αλλα κι από την ομάδα, εν γένει.

Και η προοπτική να βρεθούν δανεικοί για τη δεύτερη ευκαιρία στον Άρη κάποιοι απ’ αυτούς που ζήτησαν οι Θεσσαλονικείς (Πάολο Φερνάντες, Ζίνι), κατά τις διαπραγματεύσεις, δεν αποκλείεται σε μεταγενέστερο χρόνο.

Όταν ο Αργεντινός τεχνικό βγάλει τα τελεσίδιικα πορίσματα του και κατασταλάξει με ποιους θα πορευτεί στην σεζόν…