Η προοπτική του Πιρόλα για τον Ολυμπιακό

Όνομα έκπληξη προέκυψε για τον Ολυμπιακό που παίρνει άμεσα τον Λορέντσο Πιρόλα από τη Σαλερνιτάνα. Τι μπορεί να περιμένει η ομάδα του Πειραιά από τον Ιταλό αμυντικό.

Η προοπτική του Πιρόλα για τον Ολυμπιακό

Είχε παρθεί η απόφαση ο Ολυμπιακός να βγάλει από το ταμείο του 12 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Νταβίντ Κάρμο. Για τους γνωστούς λόγους αυτή η υπόθεση δεν προχώρησε και οι Πειραιώτες ήταν υποχρεωμένοι να στραφούν σε άλλες περιπτώσεις.

Και τελικά οι «ερυθρόλευκοι» καταλήγουν στην περίπτωση του Λορέντσο Πιρόλα ένα όνομα άγνωστο στο ελληνικό κοινό, αλλά όχι και στους ανθρώπους του Ολυμπιακού που κλείνουν μία συμφωνία στα 3 εκατ. ευρώ για τον νεαρό ποδοσφαιριστή.

Στο άκουσμα της ηλικίας του Λορέντσο Πιρόλα οι περισσότεροι θα θεωρήσουν ότι πρόκειται για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή που θα δυσκολευτεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι για τον 22χρονο αμυντικό που έχει 54 συμμετοχές στη Serie A.

Ο αριθμός είναι μεγάλος για έναν παίκτη 22 ετών και δείχνει αν μη τι άλλο ότι έχει αποκτήσει παραστάσεις και εμπειρία σε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα. Το σημαντικό είναι ότι πρόκειται για έναν Ιταλό που έχει εκπαιδευτεί στην καλύτερη σχολή αμυντικών, αυτή της πατρίδας του.

Ο Λορέντσο Πιρόλα θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ στην Ιταλία και είναι παιδί που προέρχεται από την Ακαδημία της Ίντερ. Οι προσδοκίες για τον νεαρό στόπερ ήταν πολύ μεγάλες, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το ξεπέταγμα που περίμεναν όλοι.

Δεν είναι η ηγετική φυσιογνωμία που ήταν ο Κάρμο ή αυτό που είχε στο μυαλό του ο κόσμος, αλλά είναι ένας ποδοσφαιριστής που την ξέρει τη θέση και έχει καλή επαφή με τη μπάλα. Και ο παίκτης θα δοκιμάσει την αξία του εκτός Ιταλίας και ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να αναδείξει έναν παίκτη που δεν έχει κάνει το κάτι παραπάνω.