Ολυμπιακός: Το παζλ του Μεντιλίμπαρ και η νέα δύσκολη αποστολή του

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει μπροστά του ακόμα μία μεγάλη πρόκληση, αφού καλείται να φτιάξει το παζλ των 100 ετών και να αντικαταστήσει τα κομμάτια που του λείπουν.

Ολυμπιακός: Το παζλ του Μεντιλίμπαρ και η νέα δύσκολη αποστολή του

Το φινάλε της σεζόν ήταν μαγικό για τον Ολυμπιακό, αφού τον βρήκε με το τρόπαιο του Conference League στην αγκαλιά του. Η ομάδα του Πειραιά έγραψε ιστορία, αλλά πλέον είναι υποχρεωμένη να κοιτάξει την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Την Τετάρτη (10/7) ξεκινάει η προετοιμασία των «ερυθρόλευκων». Για πρώτη φορά μετά από εκείνο το βράδυ της 29ης Μαΐου θα μαζευτούν στον Ρέντη. Θα λείπουν βέβαια αρκετοί από τους μεγάλους πρωταγωνιστές, αλλά εκεί θα είναι ο δημιουργός αυτής της επιτυχίας, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο Βάσκος από την Τρίτη (9/7) θα επιστρέψει στην Ελλάδα και θα πιάσει δουλειά για να δημιουργήσει τον Ολυμπιακό της σεζόν 2024-2025, της χρονιάς των 100 χρόνων. Το έργο του 63χρονου προπονητή δεν είναι εύκολο, αφού ήδη έχει αρκετά ανοιχτά κεφάλαια.

Ο Κάρμο είναι στην προετοιμασία, ο Ποντένσε το παλεύει ακόμα με τη Γουλβς, η Μπράγκα κάνει δύσκολη τη ζωή του Όρτα, ο Ελ Κααμπί δεν έχει αποφασίσει, με τον Φορτούνη δεν υπάρχει συμφωνία και ο Μασούρας όλα δείχνουν ότι θα μείνει. Την ίδια ώρα ο Γιόβετιτς αποτελεί παρελθόν, ενώ έκλεισε και ένα σημαντικό κεφάλαιο, αυτό του Ελ Αραμπί. Προσθέστε και τον Ιμπόρα που αποχώρησε, αλλά για τη θέση του ήρθε ο Γκαρθία.

Δεν είναι και λίγα τα θέματα που έχει να λύσει ο Μεντιλίμπαρ, ο οποίος όμως είναι ένας άνθρωπος που του αρέσουν οι δύσκολες καταστάσεις και το έχει δείξει στην καριέρα του. Η επιστροφή του στη χώρα μας φυσικά και θα «τρέξει» κάποια πράγματα περισσότερο από την άλλη, όμως, δεν υπάρχει και το μαγικό ραβδί.

Για παράδειγμα το θέμα του επιθετικού είναι σοβαρό και ο Ολυμπιακός συνεχίζει να έχει εξάρτηση από τον Ελ Κααμπί. Όσο ο Μαροκινός δεν αποφασίζει οι Πειραιώτες δεν μπορούν να πάρουν ούτε τον δεύτερο φορ τους, αφού δεν ξέρουν τι χαρακτηριστικά θα έχει ο πρώτος.

Για τον Μεντιλίμπαρ, ωστόσο αυτό το καλοκαίρι είναι διαφορετικό σε σχέση με το περσινό στη Σεβίλλη. Τώρα απολαμβάνει την απόλυτη εμπιστοσύνη της διοίκησης και οι πρώτες του κινήσεις είναι ο Γκαρθία και η επιμονή του να δώσει ευκαιρία στον Μπιέλ.