Ολυμπιακός: Είναι διατεθειμένος να περιμένει τον Όρτα έως τα τέλη Αυγούστου;

Η Μπράγκα έχει αποφασίσει να «βγάλει τα συκώτια» στους «μνηστήρες» του Αντρέ Όρτα και οι καλά γνωρίζοντας τα του πορτογαλικού ποδοσφαίρου υποστηρίζουν ότι μπορεί να τραβήξει το θέμα του έως και τις τελευταίες μέρες της θερινής μεταγραφικής περιόδου.

Ολυμπιακός: Είναι διατεθειμένος να περιμένει τον Όρτα έως τα τέλη Αυγούστου;

Ρητορικό είναι το ερώτημα... Είναι διατεθειμένος ο Ολυμπιακός να περιμένει τον Αντρέ Όρτα έως τα τέλη Αυγούστου ή θα πρέπει να αρχίσει να ψάχνεται και για τον... αντι-Όρτα;

Οι Πειραιώτες έχουν φροντίσει με τον τρόπο τους να ενημερώσουν την αγορά ότι ο βασικός στόχος για τα χαφ ήταν και είναι ο Αντρέ Όρτα. Ναι μεν αναγνωρίζει τις σοβαρές δυσκολίες που υπάρχουν για την αγορά του ποδοσφαιριστή από την Μπράγκα, αλλά ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την υπόθεσή του τόσο εύκολα.

Επίσης, δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στα όσα κυκλοφορούν στην Πορτογαλία, ότι ο Όρτα απασχολεί κι άλλες ομάδες που είναι διατεθειμένες να καλύψουν τις απαιτήσεις των «αρσεναλίστας». Μιλάμε φυσικά για απαιτήσεις που αγγίζουν τα 6 εκατομμύρια ευρώ.
Φαντάζει κομματάκι δύσκολο να βρεθεί ομάδα και να δώσει τόσα πολλά χρήματα για τον Αντρέ Όρτα. Όχι γιατί δεν τα αξίζει, αλλά επειδή αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές και αναρωτηθούμε αν θα πρόκειται για μελλοντικό κερδοφόρο πρότζεκτ, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι δεν θα έχει μεταπωλητική αξία. Δεν θα βρεθεί δηλαδή ομάδα το καλοκαίρι του 2025 και θα δώσει π.χ. 10 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει έναν ποδοσφαιριστή που τον Νοέμβριο κλείνει τα 28 του χρόνια.

Η Μπράγκα έχει τους λόγους της που θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητές της και να τραβήξει την υπόθεσή του ακόμη και τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, έτσι ώστε να βάλει στα ταμεία της όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.

Ωστόσο, υπάρχει ένας σοβαρός κίνδυνος. Να μείνει στο τέλος με άδεια χέρια και η Μπράγκα να ψάχνει ομάδα είτε για να τον δανείσει εκ νέου, είτε για να τον πουλήσει ακόμη και με το 1/3 των χρημάτων που ζητάει τώρα. Δηλαδή με 2 εκατομμύρια ευρώ.

Το ερώτημα λοιπόν που γεννάται είναι το εξής: Ο Ολυμπιακός είναι διατεθειμένος να περιμένει τον Όρτα έως τα τελειώματα του Αυγούστου; Προς το παρόν είναι διατεθειμένος να περιμένει όλο τον Ιούλιο.