Γράμμα σε λευκό χαρτί…

Ο Ντιέγκο Αλόνσο προσπαθεί να δημιουργήσει από την αρχή μια νέα ομάδα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει όλα τα «εργαλεία» για να δουλέψει. Ακόμα ουδείς έχει ξεκαθαρίσει εάν πωλείται ή όχι ο Ιωαννίδης

Γράμμα σε λευκό χαρτί…

Ο Παναθηναϊκός επιχειρεί την… ολική αναδόμηση στο αγωνιστικό του προφίλ με έναν νέο προπονητή, τον Ντιέγκο Αλόνσο να προσπαθεί να λανσάρει έναν καινούργιο τρόπο παιχνιδιού.

Πολύ σωστά και λογικά ο Ουρουγουανός προπονητής έχει ξεκινήσει να περνά την δική του φιλοσοφία στους ποδοσφαιριστές ζητώντας τους πίεση, τρέξιμο, ενέργεια, συνεχές κυνηγητό του αντιπάλου, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των κατοχών και κυρίως να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για αντεπιθέσεις.

Ταχύτητα, απλότητα και ένταση είναι τα τρία στοιχεία που έως τώρα χαρακτηρίζουν το αγωνιστικό προφίλ των «πρασίνων» σύμφωνα με αυτά που δουλεύουν στην προπόνηση.

Διότι το «δείγμα γραφής» έως τώρα όσον αφορά τα φιλικά παιχνίδια είναι πολύ μικρό. Μόλις δύο αγώνες ένας εκ των οποίων με μια άσημη ομάδα, που δεν αντέχει σε κριτική.

Ο Αλόνσο προσπαθεί να φτιάξει μια ομάδα που θα δημιουργεί για τον εαυτό της πιέζοντας από το επιθετικό τρίτο του γηπέδου και θα ξεκινά το built up από τους στόπερ.

Μέχρι στιγμής όμως τα… υλικά του φαγητού που θέλει να δημιουργήσει ο 49χρονος τεχνικός δεν είναι αρκετά και κυρίως αυτά που θέλει.

Τόσο οι απουσίες των διεθνών, όσο και η υστέρηση στις μεταγραφικές κινήσεις έχουν ως συνέπεια στην Αυστρία να βρίσκονται παίκτες που δύσκολα μπορούν να δείξουν την δυναμική της ομάδας.

Συγκεκριμένα, ο Ιωαννίδης έμεινε στην χώρα μας λόγω του τραυματισμού του, ενώ οι Τσέριν, Βέρμπιτς, Σπόραρ, Μλαντένοβιτς, Μαξίμοβιτς και Κλεϊνχέισλερ είχαν υποχρεώσεις στο Euro και θα ενσωματωθούν στην ομάδα επί ελληνικού εδάφους.

Παράλληλα, τις πρώτες ημέρες προπονήσεων είχαν άδεια οι Έλληνες διεθνείς (Κώτσιρας, Λημνιός, Μπακασέτας), ενώ και ο Ντραγκόφσκι άργησε να ολοκληρώσει την μεταγραφή του και να έρθει στην Αυστρία. Την 1η Ιουλίου είχαμε και την ένταξη του Μπάλντοκ, αφού η Σέφιλντ δεν του επέτρεπε νωρίτερα να προπονηθεί με τη νέα του ομάδα.

Εάν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε και την ίωση του Μπακασέτα, κάποιες ατομικές προπονήσεις που έκαναν οι Γεντβάι και Πάλμερ-Μπράουν, αλλά και τις μεταγραφές που δεν έχουν γίνει ακόμα, γίνεται αντιληπτό ότι η ομάδα με την οποία δούλεψε ο Αλόνσο δεν είναι αντιπροσωπευτική του Παναθηναϊκού της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Θα πρέπει σιγά- σιγά να αρχίσει προφανώς να συγκεντρώνεται το έμψυχο δυναμικό, διότι οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους στις 25 του μηνός την πρώτη επίσημη υποχρέωσή τους για το Europa League και θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον αγωνιστική συνοχή.

Όσο για τα μεταγραφικά ακόμα δεν υπάρχει καμία κίνηση, πέραν εκείνων που έγιναν πριν έρθει ο Αλόνσο. Ο Ρεμπότσο ουσιαστικά… κόπηκε από τις αντιδράσεις του κόσμου, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση με το αν τελικά παραχωρείται ή όχι ο Φώτης Ιωαννίδης.

Κάθε εβδομάδα και ένα σίριαλ πότε στα ιταλικά, πότε στα πορτογαλέζικα, πότε στα γαλλικά ή τα αγγλικά με τον παίκτη πάντως τον ίδιο να μην ξεκαθαρίζει πως δεν πωλείται και συνεπώς οι «μνηστήρες» να επιμένουν.

Διότι άλλος Παναθηναϊκός θα παραταχθεί με τον Ιωαννίδη και άλλος χωρίς...