Άλκμααρ - ΑΕΚ 6-0: Ξεκίνημα με βαριά ήττα (highlights)

Η ΑΕΚ ηττήθηκε με 6-0 από την Άλκμααρ στο πρώτο της φιλικό επί ολλανδικού εδάφους. 

Άλκμααρ - ΑΕΚ 6-0: Ξεκίνημα με βαριά ήττα (highlights)

Το πρώτο της φιλικό έδωσε η ΑΕΚ στην Ολλανδία στο πλαίσιο της προετοιμασίας της. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν παρουσίασαν καλό πρόσωπο και ηττήθηκαν με 6-0 από την Άλκμααρ.

Το 1-0 προήλθε από γκολ του Φαν Μπόμελ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Μπούρμεστερ. Στο 27ο λεπτό ήρθε το 2-0, χάρη στο πλασέ του Ζεεφουίκ. Ένα τέταρτο μετά οι Ολλανδοί πέτυχαν και τρίτο γκολ. Ο Μπούρμεστερ με πολύ ωραίο πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Θεοχάρη γράφοντας το 3-0.

Στην επανάληψη ο Ματίας Αλμέιδα άλλαξε όλη την ενδεκάδα, παρόλα αυτά είδε την ομάδα του να δέχεται άλλα τρία γκολ. Ο Ντε Βιτ εκμεταλλεύτηκε το λάθος της αντίπαλης άμυνας και με πλασέ έκανε το 4-0.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ωστόσο η Άλκμααρ μέσα σε διάστημα δύο λεπτών έγραψε το 6-0. Στο 88ο λεπτό ο Ντε Ρόντε πέτυχε το 5-0 και στο 89' ο Κάσιους έγραψε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

ΑΛΚΜΑΑΡ: Οβούσου, Πενέτρα, Φαν Μπόμελ, Κλάσι, Ντέκερ, Λάχντο, Σούτεν, Σμιτ, Μπουρμέεστερ, Ζεεφουίκ και Ντε Βίτ

ΑΕΚ: Θεοχάρης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Μήτογλου, Ρότα, Γιόνσον, Γαλανόπουλος, Φερνάντες, Ελίασον, Μάνταλος, Λιβάι Γκαρσία

Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν οι Αγγελόπουλος, Πήλιος, Ραντόνια, Χρυσόπουλος, Κανελλόπουλος, Φοφανά, Ρουκουνάκης, Ζίνι, Τσιλούλης, Μαχαίρας, Θεοδωρίδης, ενώ πέρασαν ως αλλαγή ο Κάτσικας αντί του Θεοδωρίδη.