Ολυμπιακός: Μία… τρελή σεζόν και ο μάγος Ποντένσε

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα σε μία σεζόν με πολλά και έντονα συναισθήματα που τη σφράγισε ο Ποντένσε με το υπέροχο γκολ του.

Ολυμπιακός: Μία… τρελή σεζόν και ο μάγος Ποντένσε

Η Super League έριξε αυλαία και πράγματι ήταν το πιο συγκλονιστικό πρωτάθλημα. Για τον Ολυμπιακό η σεζόν δεν έχει τελειώσει, γιατί κατάφερε ο ίδιος εκεί που όλα έδειχναν να έχουν γκρεμιστεί να σηκωθεί μέσα από τα συντρίμμια και να περιμένει τον τελικό του Conference League.

Όσον αφορά στη φετινή κούρσα το έχουμε γράψει ξανά και η άποψη μας είναι πως και οι τέσσερις ομάδες είχαν τις καλές τους περιόδους. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει εξαιρετική κούρσα στο φινάλε και έφτασε στο σημείο μέχρι πριν μία εβδομάδα να έχει ελπίδες για τον τίτλο. Ο ΠΑΟΚ πέρασε και αυτός μία περίοδο που έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο, έκανε την… κοιλιά του, αλλά λευκή πετσέτα δεν πέταξε. Όποιος από τους δύο έπαιρνε τον τίτλο θα ήταν πολύ μάγκικος, διότι υπήρξαν πολλές στιγμές μέσα στη σεζόν που τους θεωρούσαν ξεγραμμένους.

Ο Παναθηναϊκός ήταν στην κορυφή μέχρι τα Χριστούγεννα, αλλά με την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας κατάφερε να τερματίσει τέταρτος, ενώ η ΑΕΚ δεν είχε σχέση με την περσινή ομάδα και αυτό φαινόταν και στα playoffs.

Ο Ολυμπιακός έχει να περιμένει έναν ευρωπαϊκό τελικό, αλλά εάν θέλει να σκεφτεί την επόμενη χρονιά έχει την ελπίδα πως έχει βρει έναν προπονητή που του ταιριάζει. Βαδίζοντας με ποδοσφαιρική λογική ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτός θα πρέπει να είναι και ο στόχος του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Κατά τα άλλα όσον αφορά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Ντάνιελ Ποντένσε ξεδίπλωσε στο χορτάρι όλο του το ταλέντο και φάνηκε πως είναι αρκετό ακόμα και για ένα τέτοιο παιχνίδι. Ο Πορτογάλος εξτρέμ έκανε πολλούς να θυμηθούν τον Τζιοβάνι με το γκολ σπάνιας ομορφιάς που πέτυχε και ανάγκασε και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να τον χειροκροτήσουν.

Τέλος ο Ολυμπιακός κρατάει την αλλαγή νοοτροπίας του, αφού βρέθηκε να χάνει 2-0, αλλά δεν το παράτησε και πίστεψε ότι μπορεί να πάρει κάτι από το ματς. Σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι στη Λεωφόρο οι Πειραιώτες αυτή τη φορά έδειξαν ότι έχουν άλλο χαρακτήρα και αυτή είναι μία βάση στην οποία θα στηριχτούν για τη νέα σεζόν.