Φρόιντφελντ: «Λειτουργεί τέλεια το VAR στην Ελλάδα»

Ο Πίτερ Φρόιντφελντ μίλησε στη Σουηδία για την εμπειρία του από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Φρόιντφελντ: «Λειτουργεί τέλεια το VAR στην Ελλάδα»

Μπορεί να λειτουργεί από την πατρίδα του ως πρόεδρος της ΚΕΔ, αλλά ο Πίτερ Φρόιντφελντ θεωρεί ότι έχει υπάρξει βελτίωση επί των ημερών του στη διαιτησία και ειδικά στη λειτουργία του VAR.

Ο Σουηδός αρχιδιαιτητής δήλωσε σε συνέντευξη στην πατρίδα του:

«Τσεκάρουμε και διαβεβαιώνουμε ότι όλα πάνε καλά. Δίνουμε οδηγίες κατά την διάρκεια των ημιχρόνων στους διαιτητές VAR και μετά το παιχνίδι τους ανατροφοδοτούμε εγώ με τους διαιτητές και ο Λάιφ Λίντμπεργκ με την ομάδα του VAR. To VAR έχει λειτουργήσει φανταστικά καλά. Οι διαιτητές VAR έχουν κάνει πολύ σημαντικές διορθώσεις και υποστηρίζουν τους διαιτητές του γηπέδου. Έχουν δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς. Στην Ελλάδα το VAR δίνει περισσότερες σωστές αποφάσεις και απομακρύνει ένα μεγάλο μέρος της καχυποψίας που υπάρχει παλιότερα κατά των διαιτητών».

Ο Φρόιντφελντ μίλησε και για το άγχος που είχε όταν δέχτηκε την πρόταση, το ότι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός τον είχαν απορρίψει παλαιότερα, αλλά και στα επεισόδια που έχουν συμβεί στα ελληνικά γήπεδα στη φετινή σεζόν, αναφερόμενος και σε αυτά στον Ρέντη που οδήγησαν στη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη.