Ολυμπιακός: Οι συμπτώσεις και τo τέταρτο ματς που χάνει ο Τσικίνιο

Ο Τσικίνιο δεν παίζει στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και θα απουσιάσει για τέταρτη φορά από ματς των Πειραιωτών * Το ιδιαίτερο στατιστικό με Μπενφίκα και Ολυμπιακό όταν δεν παίρνει ούτε δευτερόλεπτο συμμετοχής. 

Ολυμπιακός: Οι συμπτώσεις και τo τέταρτο ματς που χάνει ο Τσικίνιο

Ο Τσικίνιο θα απουσιάσει από το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο την Κυριακή (19/5), λόγω της κίτρινης κάρτας που δέχτηκε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Ο Πορτογάλος χαφ που αγωνίζεται ασταμάτητα από τις 21 Απριλίου, δίχως να υπολογίζει κούραση και καταπόνηση του κορμιού παίζοντας ανά τρεις-τέσσερις μέρες, θα φορτίσει τις μπαταρίες του για τον τελικό του Κόνφερενς. Εκεί όπου ο Μεντιλίμπαρ ούτως ή άλλως θα ήθελε να έχει όλα τα βασικά στελέχη του όσο το δυνατόν πιο φρέσκα και ειδικά τον Τσικίνιο που αποτελεί σημείο αναφοράς από τον Φεβρουάριο και έπειτα.

Αδιαμφισβήτητα αποτελεί ένα βασικό κομμάτι της ραχοκοκαλιάς του Ολυμπιακού, καθώς σχεδόν σε κάθε παιχνίδι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, καταπίνοντας χιλιόμετρα, βοηθώντας στην ανάπτυξη και αποτελώντας ένα... μαμούνι στα ανασταλτικά του καθήκοντα για τον εκάστοτε αντίπαλο.

Από τον Ιανουάριο και έπειτα, δεν έχει αγωνιστεί μόνο σε τρία ματς για διαφορετικούς λόγους. Με τον Άρη στο Χαριλάου (2-1 υπέρ των Πειραιωτών) στις 21 Ιανουαρίου κάθισε στον πάγκο, γιατί δεν είχε προλάβει να κάνει προπονήσεις με το υπόλοιπο γκρουπ. Με τη Φερεντσβάρος στο Καραϊσκάκη (1-0) έμεινε στον πάγκο για λόγους τακτικής. Με τη Λαμία στο 5-1 των πλέι οφ στη Φθιώτιδα έμεινε εκτός αποστολής για να πάρει ανάσες. Και τώρα ακολουθεί το τέταρτο ματς που θα χάσει κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Κατά διαβολική σύμπτωση, ο Ολυμπιακός κέρδισε και στα τρία ματς που δεν έπαιξε ο Τσικίνιο, παρότι η απουσία του ήταν αισθητή και είναι υπεραπαραίτητος στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ. Απλώς η στατιστική έχει την... πλάκα της.

Ακόμη και στα παιχνίδια που δεν αγωνίστηκε με τη φανέλα της Μπενφίκα, οι Λουζιτανοί δεν έχασαν σε κανέναν! Η Μπενφίκα μέτρησε 13 νίκες και 1 ισοπαλία στους 14 αγώνες που δεν πήρε χρόνο συμμετοχής ο Τσικίνιο στον α’ γύρο.

Λέτε να ξανασυμβεί το ίδιο και στο «Απ. Νικολαϊδης» την Κυριακή (19/5); Εννοείται πάντως ότι η απουσία του Τσικίνιο από το «κλάσικο» είναι πολύ σημαντική...