Ολυμπιακός: Ο «είμαι παντού» Σαντιάγκο Έσε!

Ο Αντρέ Όρτα ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού στη νίκη επί της ΑΕΚ, αλλά δεν περνά σε δεύτερη μοίρα η απίθανη εμφάνιση του Σαντιάγκο Έσε

Ολυμπιακός: Ο «είμαι παντού» Σαντιάγκο Έσε!

Δικαίως όλα τα φώτα μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ στράφηκαν στον Αντρέ Όρτα, ο οποίος έκανε εκπληκτικό ματς ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν ο πρωταγωνιστής και πολυτιμότερο με τα δύο γκολ που σημείωσε, αλλά δεν μπορεί να περάσει σε δεύτερη μοίρα ένα ακόμη σπουδαίο ματς από τον Σαντιάγκο Έσε.

Ο Αργεντινός χαφ που έχει χαρακτηριστεί...βιονικός καθώς παίζει ασταμάτητα εδώ και μια διετία και έχουν γίνει ήδη πολλά αφιερώματα για τα λεπτά συμμετοχής του σε αυτό το διάστημα πριν και μετά τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, έμοιαζε να είναι παντού στο ντέρμπι.

Ήταν ο ποδοσφαιριστής που υπηρέτησε τέλεια το πλάνο Μεντιλίμπαρ για την πίεση στην άμυνα της ΑΕΚ, είχε πολλές ανακτήσεις κατοχής, αλλά ήταν εντυπωσιακός ο τρόπος που έβγαινε πρώτος στην μπάλα όταν οι αντίπαλοι προσπαθούσαν με το «μπιλντ απ» να βρουν τον Ολυμπιακό απροετοίμαστο αμυντικά και με χώρους για να εκμεταλλευτούν.

Στο πρώτο ημίχρονο ειδικά ο Έσε ήταν αυτός που έβλεπε όλα τα πιθανά και απίθανα λάθη που μπορούσαν να συμβούν στις μεταβιβάσεις των παικτών του Αλμέιδα στο δικό τους μισό και όλες οι επιθετικές προσπάθειες και όσες έγιναν τελικά φάσεις από τον Ολυμπιακό σε αυτό το διάστημα ήταν από δικές του παρεμβάσεις.

Η απόδοσή του διατηρήθηκε σε υψηλό επίπεδο και στο δεύτερο μέρος αν και φυσιολογικά κάπως κουράστηκε, αλλά τότε ανέλαβαν δράση οι άλλοι δύο πολύ ποιοτικοί χαφ που έχει ο Ολυμπιακός, ο Τσικίνιο και ο Όρτα, οι οποίοι εξυπηρετούν το παιχνίδι της ομάδας και διευκολύνουν τη δράση των πιο επιθετικών ποδοσφαιριστών. Του Φορτούνη, του Ποντένσε, του Ζέλσον που αγωνίστηκαν σε αυτό το ντέρμπι και φυσικά του Ελ Κααμπί που στο δεύτερο μέρος βοήθησε πάρα πολύ στο χτίσιμο των επιθέσεων και είχε μεγάλη συμμετοχή στο πρώτο γκολ.

Η μεταγραφή του Έσε ήδη έχει αποδειχτεί απολύτως επιτυχημένη και με βάση και την ηλικία του πρόκειται πλέον για ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Περιμένουμε να δούμε τον Έσε όταν θα ξεκουραστεί κάποια στιγμή και θα κάνει και κανονική προετοιμασία.