Ολυμπιακός: Μια βραδιά που αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη!

Η ΑΕΚ πήγε κόντρα στο ποδόσφαιρο στους δικούς της «τελικούς» και δεν έβαλε μυαλό. Αντιθέτως ο Ολυμπιακός είδε τα λάθη της Τούμπας, τα διόρθωσε και πέτυχε μία σπουδαίας σημασίας νίκη σε ψυχολογικό και βαθμολογικό επίπεδο, δίνοντας το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να ονειρεύεται την κατάκτηση ενός μάγκικου πρωταθλήματος

Ολυμπιακός: Μια βραδιά που αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη!

Όταν γυρίζεις την πλάτη στο ποδόσφαιρο, τότε στο τέλος θα σε τιμωρήσει. Ο Ολυμπιακός στο παρελθόν έχει τιμωρηθεί αρκετές φορές. Και τιμωρήθηκε γιατί πήγαινε κόντρα στο ποδόσφαιρο.

Στις τελευταίες στροφές των πλέι οφ βλέπουμε μία ΑΕΚ να γυρίζει με τη σειρά της την πλάτη στο ποδόσφαιρο.

Προηγήθηκε 2-0 με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και ήρθε ισόπαλη 2-2. Πήγε για τελικό στην Τούμπα, είχε αγκαλιάσει το πρωτάθλημα προηγούμενη με 2-1 έως το 81’ και στο τέλος έχασε με 2-3 εξαιτίας μίας ακατανόητης ενέργειας του Κάλενς και ενός κόρνερ που παραχώρησε ο Αθανασιάδης, ενώ θα μπορούσε πανεύκολα να μπλοκάρει στη σέντρα που έγινε από τα δεξιά, καθώς δεν πιεζόταν από κανέναν!.

Ο Ολυμπιακός πήγε στην Τούμπα, δέχτηκε πρώτος γκολ και φανέρωσε την αδυναμία του που δεν μπορεί να ανατρέψει τα εις βάρος του σκορ.

Ο Μεντιλίμπαρ μίλησε με τους παίκτες του στον Ρέντη, τους έβαλε χέρι, τους μίλησε σε έντονο ύφος, τους εξήγησε ότι θα πρέπει να βγάλουν από το μυαλό τους τον τελικό του Κόνφερενς και παρότι τα πόδια τους ήταν βαριά, παρουσίασε μία ομάδα που μόνο κουρασμένη δεν εμφανίστηκε απέναντι στην – υποτίθεται – ξεκούραστη ΑΕΚ που το τελευταίο της παιχνίδι το είχε δώσει στις 28 Απριλίου.

Αν λοιπόν προσγειωνόμασταν ξαφνικά στη Γη και καθόμασταν στο Καραϊσκάκη ως ουδέτεροι παρατηρητές, θα πιστεύαμε ότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που κυνηγάει το πρωτάθλημα και η ΑΕΚ η ομάδα που παλεύει για την έξοδό της στην Ευρώπη μέσω της Σούπερ Λίγκας.

Οι Πειραιώτες αποφάσισαν να παίξουν κανονικό ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ προτίμησε να πάει με στις βαθιές μπαλιές στην πλάτη της ερυθρόλευκης άμυνας και στις αντεπιθέσεις για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Λιβάι και Ελίασον.

Στο δε δεύτερο ημίχρονο, ο Ματίας Αλμέιδα έκανε κάποιες ακατανόητες επιλογές. Μόνο ο Πινέδα κρατούσε τα… γκέμια στον άξονα της μεσαίας γραμμής και ο Αλμέιδα αποφάσισε στο ξεκίνημα του β’ μέρους να τον μετατοπίσει στο δεξί άκρο της άμυνας, λόγω της ομολογουμένως κακής απόδοσης του Σιντιμπέ στο πρώτο 45λεπτο απέναντι στον Ποντένσε. Ο Πινέδα μπορεί να είναι παίκτης - πασπαρτού, αλλά ως δεξί μπακ δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσει τον Ποντένσε. Ο Αλμέιδα λοιπόν που προφανώς γνώριζε ότι ο ΠΑΟΚ κέρδιζε στο ημίχρονο τον Παναθηναϊκό, αντί να δώσει μία επιθετική πνοή στην ομάδα του, προτίμησε να βάλει δίπλα στον Σιμάνσκι άλλον έναν κόφτη (Γιόνσον). Η μπάλα δεν έφτανε μπροστά από τον άξονα με τίποτα και η ανάπτυξη της ΑΕΚ ήταν προβλέψιμη, όταν μπήκε στο ματς ο Άμραμπατ και σημάδεψε την αριστερή ερυθρόλευκη πλευρά.

Ο Ολυμπιακός πήγε το ματς στα μέτρα του, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον Όρτα και όταν ο Αλμέιδα αποφάσισε να ρίξει στη μάχη τους Τσούμπερ και Μάνταλο (νωρίτερα είχαν μπει οι Άμραμπατ και Πόνσε), τότε η ΑΕΚ άρχισε κάπως να πιέζει ορθολογικά, αλλά ο χρόνος πίεζε αφόρητα και φαινόταν ότι δεν ήταν σε καμία περίπτωση σύμμαχός της.

Την 9η αγωνιστική των πλέι οφ αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.

Η ΑΕΚ είχε τρεις «τελικούς» στα χέρια της και τους έχασε. Έφερε 2-2 με ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχασε 2-3 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ξαναέχασε 0-2 από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Ο Ολυμπιακός αναγνώρισε τα λάθη της Τούμπας, τα διόρθωσε και κέρδισε την ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ που δεν έχει το φοβερό βάθος στο ρόστερ του, πάει να πάρει ένα μάγκικο πρωτάθλημα. Βρέθηκε δύο φορές να χάνει από την ΑΕΚ, τη μία την ισοφάρισε από 0-2 και την δεύτερη την κέρδισε παρότι έχανε 1-2 έως το 81’. Υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό και τον νίκησε με 2-0, με τους Πειραιώτες να απειλούν σοβαρά με ένα μακρινό σουτ του Όρτα που κατέληξε στο δοκάρι στις καθυστερήσεις και ενώ το σκορ ήταν στο 2-0. Στο τελευταίο του παιχνίδι υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό και τον κέρδισε με 4-1.

Συγχωρέστε μας, αλλά αν αυτό δεν είναι ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, τότε ποιο είναι;

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που επιτάσσει η Ιστορία του. Πέρσι κέρδισε τον Παναθηναϊκό και πήρε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ. Φέτος κέρδισε την ΑΕΚ και δίνει το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να ονειρεύεται φιέστα μέσα στο Χαριλάου.

Οι Πειραιώτες απέδειξαν ότι η ήττα στην Τούμπα ήταν μία κακή παρένθεση. Το θέμα είναι να κλείσουν ιδανικά τη σεζόν την Κυριακή (19/5) στη Λεωφόρο απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που είναι «βαριά άρρωστος» και θέλει κάποια στιγμή να σταματήσει το αρνητικό σερί των τριών ηττών. Ο Μεντιλίμπαρ ελπίζει οι παίκτες του να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών και να ξανακάνουν αυτό που επιτάσσει η Ιστορία τους. Ελπίζει να μην παρασυρθούν από την εικόνα… ΜΕΘ που παρουσιάζει το «τριφύλλι» από τις 24 Απριλίου με τις τρεις συνεχόμενες ήττες του.