ΑΕΚ: Ο «τελικός» με Ολυμπιακό, το Καραϊσκάκη και το Conference

Πανέτοιμη για τον «τελικό» με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» είναι η ΑΕΚ, με όλα τα... βέλη στη φαρέτρα της. Ο Μουκουντί, ο Ρότα και η... γκρίνια για το γήπεδο ενόψει τελικού του Conference League.

ΑΕΚ: Ο «τελικός» με Ολυμπιακό, το Καραϊσκάκη και το Conference

Προετοιμασία δύο «γεμάτων» εβδομάδων και κάτι παραπάνω συμπληρώνει η ΑΕΚ ενόψει του «τελικού» με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την προσεχή Τετάρτη το βράδυ (15/5, 20.00), για την και προτελευταία αγωνιστική των playoffs της Super League.

Εύλογα οι «κιτρινόμαυροι» αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο παιχνίδι σαν τελικό, αφού σε περίπτωση νίκης ουσιαστικά εξασφαλίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αν το πετύχουν, τότε τους αρκεί η εντός έδρας νίκη κόντρα στην παντελώς αδιάφορη Λαμία την τελευταία αγωνιστική των playoffs για να πανηγυρίσουν.

Το έργο της ΑΕΚ δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολο, καθώς πέρα από τη δεδομένη ποιότητα του Ολυμπιακού καλείται να τον κερδίσει και μέσα στο «σπίτι» του, το οποίο αναμένεται... καυτό. Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα εξακολουθεί να κρατά στα χέρια της την τύχη της και θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευθεί.

Το γεγονός ότι σε αυτό το διάστημα της προετοιμασίας για το ματς του Φαλήρου δεν έχει δώσει κάποιο παιχνίδι, την ώρα που ο Ολυμπιακός έχει αγωνιστεί δύο φορές με την Άστον Βίλα και μία με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, είναι... δίκοπο μαχαίρι. Ο κίνδυνος έλλειψης ρυθμού είναι δεδομένος, από την άλλη όμως η ΑΕΚ θα είναι επίσης δεδομένα και πιο φρέσκια στον συγκεκριμένο αγώνα.

Αυτό το τελευταίο παίζει σημαντικό ρόλο σε τόσο σημαντικά παιχνίδια. Το είδαμε, άλλωστε, και στον πρόσφατο αγώνα των «ερυθρόλευκων» στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε σαφώς πιο ξεκούραστος, με συνέπεια να κάνει τη... ζημιά στην ομάδα του Πειραιά, θέτοντάς την οριστικά εκτός τίτλου και διατηρώντας παράλληλα... ολοζώντανες τις δικές του ελπίδες.

Ιδιαίτερα θετικό για την ΑΕΚ επίσης το γεγονός ότι ο Αλμέιδα θα έχει σχεδόν όλα τα «όπλα» του σε ετοιμότητα. Ο μέχρι πρότινος αμφίβολος Μουκουντί όχι απλά είναι διαθέσιμος, αλλά συγκεντρώνει καλές πιθανότητες να αγωνιστεί και βασικός. Συνεπώς, μοναδική απώλεια θα είναι αυτή του τιμωρημένου Ρότα.

Συμπερασματικά, ο τίτλος για την ΑΕΚ... περνά από το «Καραϊσκάκη». Στο χέρι της είναι, λοιπόν, να πετύχει τον βασικό στόχο της σεζόν, ήτοι την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έστω και αν ο βαθμός δυσκολίας της συγκεκριμένης αποστολής είναι αυξημένος.

ΥΓ: Τα περί... γκρίνιας μιας μερίδας οπαδών της ΑΕΚ για το γεγονός ότι «ο Μελισσανίδης επιτρέπει» στον Ολυμπιακό να αγωνιστεί στον τελικό του Conference League κόντρα στη Φιορεντίνα στην «ΟPAP Arena» δεν αξίζουν καν σχολιασμό. Κανένας Μελισσανίδης και καμία ΑΕΚ δεν επιτρέπουν κάτι, γιατί δεν είναι στο χέρι τους.

«Αστεία πράγματα», όπως τονίζουν μέχρι και οι ρεπόρτερ της ΑΕΚ. Μιας ΑΕΚ που ούτως ή άλλως δεν μπορεί και δεν θέλει να κάνει κάτι για το γεγονός ότι το γήπεδό της θα χρησιμοποιηθεί για τον τελικό του Conference, και κατά συνέπεια θα ντυθεί στα ερυθρόλευκα το βράδυ της 29ης Μαΐου...