Ολυμπιακός: Την Τετάρτη παίζει μόνο για το δικό του καλό

Ο Ολυμπιακός την Τετάρτη δεν θα παίξει ούτε για να κόψει το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ, ούτε για να το δώσει στον ΠΑΟΚ. Θα παίξει για το δικό του καλό.

Ολυμπιακός: Την Τετάρτη παίζει μόνο για το δικό του καλό

Το γιατί εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός σε αυτή την κατάσταση στην Τούμπα είναι γνωστό και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Δεν ήταν απλή υπόθεση για τους «ερυθρόλευκους» να παίξουν με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα λίγες ημέρες μετά το θρίαμβο επί της Άστον Βίλα.

Το θέμα είναι από εδώ και πέρα τι γίνεται για την ομάδα του Πειραιά. Ο Ολυμπιακός την Τετάρτη υποδέχεται την ΑΕΚ σε ένα ματς που έχει πολύ μεγάλη σημασία για την ομάδα του Πειραιά. Και δεν έχει σημασία για να κόψει τον τίτλο από τους «κιτρινόμαυρους». Δεν είναι ίδιο ματς με εκείνο που έπαιξε πέρσι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Φάληρο.

Ο Ολυμπιακός την Τετάρτη δεν θα παίξει για να κόψει το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ, δεν θα παίξει για τον ΠΑΟΚ, θα παίξει για τον εαυτό του και για το δικό του καλό. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στη συνέντευξη Τύπου ήταν κυνικός δηλώνοντας ότι η ομάδα του πρέπει να πάρει την 3η θέση στη βαθμολογία για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Αυτός είναι ο πραγματικός στόχος για τον Ολυμπιακό και μόνο αδιάφορος δεν πρέπει να είναι στα δύο ματς που απομένουν. Οι Πειραιώτες πρέπει να νικήσουν την ΑΕΚ και να εκμεταλλευτούν πιθανή απώλεια του Παναθηναϊκού στην Τούμπα για να ανέβουν στην 3η θέση, η οποία κατά πάσα πιθανότατα θα κλειδώσει στο ματς της Λεωφόρου.

Είναι σημαντικό για τους «ερυθρόλευκους» να πάνε στον τελικό του Conference League και να έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, διότι έτσι όπως πηγαίνουν τα πράγματα κινδυνεύουν να είναι μονόδρομος η κατάκτηση του τροπαίου.

Photo: Studio Kominis / Νίκος Κομίνης