Παναθηναϊκός- Άρης 0-1: Τεράστια νίκη, μεγάλο «κάζο»!

Παίζοντας καταπληκτικά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Άρης επικράτησε με σκορ 1-0 του Παναθηναϊκού μέσα στη Λεωφόρο και ελαχιστοποίησε τις ελπίδες του για τον τίτλο. Μόνο μαθηματικές είναι οι πιθανότητες των «πρασίνων» για το πρωτάθλημα

Παναθηναϊκός- Άρης 0-1: Τεράστια νίκη, μεγάλο «κάζο»!

Ο Άρης πήρε τεράστια νίκη με σκορ 1-0 μέσα στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού και του έκοψε κάθε ελπίδα για το πρωτάθλημα, ενώ έστειλε και το… δικό του μήνυμα ενόψει του τελικού Κυπέλλου.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν πολύ σωστά διαβασμένη, έπαιξε έξυπνα και με έξυπνο πλάνο στην άμυνά του και εκμεταλλεύτηκε το… αλλοπρόσαλλο παιχνίδι του Παναθηναϊκού

Οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύτηκαν την έλλειψη συγκέντρωσης από τους παίκτες του Παναθηναϊκού και στο 1.09’’ του αγώνα (!) με μια ωραία κεφαλιά του Ζαμόρα μέσα στην «καρδιά» της μικρής περιοχής άνοιξαν το σκορ.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ανέβασε τις γραμμές του, έχασε δύο καλές ευκαιρίες μετά από κεφαλιές του Ούγκο και εκτελέσεις κόρνερ, αλλά και ένα σουτ του Τσέριν στο 11’.

Στο 21’ παραλίγο να ξανασκοράρει ο Άρης όταν μέσα στην γενική… θολούρα των γηπεδούχων ο Ντραγκόφσκι έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Ζαμόρα που μάλλον αιφνιδιάστηκε από το δώρο του αντιπάλου του έκανε ένα άψυχο πλασέ με τον Ούγκο να διώχνει μπροστά από την άδεια εστία!

Ο Άρης πάντως είχε οργανωθεί σωστά στην άμυνά του, είχε απενεργοποιήσει τους Ιωαννίδη - Μπακασέτα με ντουμπλαρίσματα και πολλή προσοχή στις κινήσεις τους χωρίς τη μπάλα κι ενώ ο Λημνιός ήταν άφαντος ο Οντουμπάτζο είχε εύκολο έργο στα αριστερά απέναντι στον Βέρμπιτς.

Έτσι ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή, αλλά έπαιζε χωρίς προσανατολισμό και… μονόπλευρά από αριστερά με τον Άρη να βγαίνει στην κόντρα.

Ο Τερίμ έκανε διορθωτικές κινήσεις περνώντας στο ματς τους Σπόραρ και Μαντσίνι αντί των Βέρμπιτς και Λημνιού και άλλαξε το πλάνο με δύο επιθετικούς.

Στο 52’ ο Άρης είχε τεράστια ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη του, καθώς ο Ζαμόρα με σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Μάντζιος οχύρωσε την ομάδα του στα μετόπισθεν και ο Τερίμ πέρασε και τρίτο σέντερ φορ, τον Γερεμέγεφ με σύστημα 3-4-3.

Ο Άρης πίεσε τους Τσέριν, Μπακασέτα, Αράο για να μην δημιουργήσει παιχνίδι από τον άξονα ο Παναθηναϊκός.

Οι γηπεδούχοι αναλώθηκαν σε αλλεπάλληλες σέντρες, με την άμυνα του Άρη να μην έχει πρόβλημα και να αποκρούει τις πανικόβλητες επιθετικές προσπάθειες του Παναθηναϊκού, που φυσικά ήταν αδύνατο να σκοράρει με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν μια μεγάλη νίκη.

Μικρογραφία

Παναθηναϊκός- Άρης 0-1

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Διαιτητής: Aγκάγεφ (Αζερμπαϊτζάν)

Σκόρερς: Ζαμόρα (2’)

Κίτρινες: Αράο (63’), Μαντσίνι (76’), Μλαντένοβιτς (88’), Τζούρισιτς (89’), Μπακασέτας (92’) - Ζουλ (47’), Φαμπιάνο (53’), Μπράμπετς (57’) , Ντουκουρέ (73’), Κουέστα (94’), Μοντόγια (96΄)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τερίμ): Ντραγκόφσκι- Αράο, Ούγκο (79’ Βαγιαννίδης), Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς- Τσέριν (79’ Τζούρισιτς), Βιλένα (63’ Γερεμέγεφ), Μπακασέτας- Βέρμπιτς (46’ Σπόραρ), Λημνιός (46’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα -, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Οντουμπάτζο- Ζουλ (72’ Ντουκουρέ), Νταρίντα- Γκαρθία (59’ Ρόουζ), Σουλεϊμάνοφ (72’ Φετφατζίδης), Σαβέριο (59’ Τζούρασεκ) - Ζαμόρα (66’ Μορόν).