Ολυμπιακός: Στο πλευρό των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων
Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων, οι οποίοι μεταξύ άλλων θα παρακολουθήσουν προπονήσεις και αγώνες των «ερυθρόλευκων» στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Την πρόθεσή του να δώσει συνέχεια στην πετυχημένη δράση της «Youth Football Tournament» και να παραμείνει στο πλευρό των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων γνωστοποίησε ο Ολυμπιακός.
Αναλυτικά όσα αναφέρει το Δελτίο Τύπου των διοργανωτών:
Ολυμπιακός: Η αλεπού των πάγκων έχει ονοματεπώνυμο
«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός σε συνέχεια της πετυχημένης δράσης της «Youth Football Tournament», δίνει τη δυνατότητα σε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα να πάρουν μέρος σε σειρά προπονήσεων όχι μόνο στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού, αλλά και σε σχολές της ομάδας στην Αττική. Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν αγώνες του Ολυμπιακού στο γήπεδο «Καραϊσκάκης». Επίσης στο άμεσο μέλλον θα πάρουν μέρος και πάλι σε τουρνουά αγώνων όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Γαβαλάς Director of Corporate Social Responsibility στην εταιρεία Olympiacos FC, μιλώντας στο συνέδριο «Εταιρική Υπευθυνότητα στην Πράξη», που διοργάνωσε η Boussias events.
«Είναι ένα πρόγραμμα που θα τρέξουμε στον επόμενο χρόνο» ανακοίνωσε ο κ. Γαβαλάς. Η δράση «Youth Football Tournament» η οποία υλοποιήθηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, συμμετείχαν σε αυτή 40 ασυνόδευτα ανήλικα αγόρια από διαφορετικές εθνικότητες, ηλικίας 15-17 ετών, καθώς και ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία της ομάδας.
Τα σαράντα παιδιά προέρχονταν από το Αφγανιστάν, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Γκάμπια, το Μπαγκλαντές, τη Γουϊνέα, τη Λιβερία, τη Σομαλία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Μάλι, την Αϊτή, το Καμερούν, τη Σιέρα Λεόνε, την Αίγυπτο και τη Συρία.
Ο Αlassane Keita ο οποίος ήρθε στη χώρα μας από την Ακτή Ελεφαντοστού είναι ένας από τους μέντορες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και μετέφερε την εμπειρία των παιδιών από το «Youth Football Tournament», καθώς κι ο ίδιος υπήρξε ασυνόδευτος ανήλικος. «Η χαρά των παιδιών δεν μπορεί κάποιος να την περιγράψει, όταν άκουσαν την πρόσκληση» είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά. «Στην αρχή δεν το πίστεψαν κι έκαναν πολλές ερωτήσεις κι όταν έφτασαν στο Ρέντη στο προπονητικό κέντρο πραγματικά φαινόταν η χαρά τους» θυμάται ο ίδιος. «Αυτά τα παιδιά μπορεί να μην είχαν ποτέ την ευκαιρία να πάνε σε ένα γήπεδο σε χώρες του Αφγανιστάν και της Ασίας και μας έλεγαν συνέχεια πως όλη αυτή η εμπειρία τους ήταν ό,τι καλύτερο μέχρι τότε, ήταν η καλύτερη τους μέρα στην Ελλάδα».
Φιλοδοξία και στόχος του τουρνουά?ήταν να φέρει τους ασυνόδευτους ανήλικους σε επαφή με συνομήλικούς τους μέσω του αθλητισμού και ειδικότερα να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματά του, τη συνεργασία, την ομαδικότητα και την ευγενή άμιλλα.
Ο Ολυμπιακός παρείχε σε όλα τα παιδιά την επίσημη εμφάνιση της ομάδας, ειδικά δώρα, καθώς και ειδικές βραβεύσεις σε παιδιά τα οποία ξεχώρισαν για το ήθος τους και το fair play».