Τόσο άτυχος όσο και τίμιος
Ο Τικίνιο Σοάρες αποτελεί, λοιπόν, παρελθόν από τον Ολυμπιακό ύστερα από έναν χρόνο παρουσίας στο Καραϊσκάκη και το πέρασμά του μπορεί να χαρακτηριστεί θετικό.
Ο Βραζιλιάνος επιθετικός είχε συστηθεί στο «ερυθρόλευκο» κοινό κυρίως μέσα από την παρουσία του στην Πόρτο. Εκεί αγωνιζόταν στο πλάι ακόμη ενός επιθετικού, μια και οι «δράκοι» έπαιζαν με 4-4-2. Ενδεχομένως οι σκέψεις του Πέδρο Μαρτίνς να ήταν να δημιουργήσει με τον Τικίνιο και τον Ελ Αραμπί ό,τι δεν κατάφερε με τον Μαροκινό και τον Σουντανί.
Εντέλει, το «πάντρεμα» του Τικίνιο με τον 35χρονο αρχισκόρερ των Πειραιωτών δεν δούλεψε και έτσι ο 31χρονος επιθετικός θα αγωνιζόταν κυρίως μόνος του στην κορυφή της επίθεσης. Για έναν επιθετικό που είχε μάθει να δουλεύει μαζί με ακόμη έναν φορ, το να αποτελεί μόνος του την αιχμή του δόρατος θα ήταν εκ προοιμίου απαιτητική διαδικασία.
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Τικίνιο βρέθηκε στον Ολυμπιακό σε μία από τις χειρότερες δημιουργικά ομάδες των «ερυθρολεύκων». Δεν είναι μυστικό ότι πέρσι οι πρωταθλητές απειλούσαν κυρίως με στημένες μπάλες και η απειλή σε κανονική ροή παιχνιδιού ήταν περιορισμένη. Ενώ και το άλλο δυνατό σημείο του Τικίνιο, το ψηλό παιχνίδι, «εξουδετερώθηκε» από τη μετριότατη τροφοδότηση που έτυχε από τους πλάγιους μπακ.
Παρ’ όλα αυτά, ο ψηλόσωμος επιθετικός δεν «κορόιδεψε» με την παρουσία του. Ήταν πάντα φιλότιμος και έδινε ό,τι είχε. Σαφώς δεν έχει την ικανότητα του Ελ Αραμπί να βρίσκει με συνέπεια καλές εκτελέσεις στη μεγάλη περιοχή, ωστόσο έδινε μάχες και προσπαθούσε να ταλαιπωρεί τις αντίπαλες άμυνες με την παρουσία του.
Ας μη λησμονούμε πως το τελευταίο ευρωπαϊκό διπλό του Ολυμπιακού, το 3-0 στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, ήρθε με τον Τικίνιο να ξεκινά βασικός, όπως συνέβη και στα περισσότερα σημαντικά παιχνίδια της περσινής σεζόν. Κατάφερε να σκοράρει ξανά απέναντι στους Τούρκους, βρήκε δίχτυα με την Αταλάντα, ενώ γκολ πέτυχε και απέναντι στον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη, κρατώντας όρθιο τον Ολυμπιακό σε δύσκολες στιγμές στη σεζόν.
Άλλωστε, ο Ελ Αραμπί, ο οποίος υπέγραψε νέο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, τελείωσε την περσινή χρονιά με 14 τέρματα χωρίς πέναλτι σε 50 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ ο Τικίνιο είχε αντίστοιχα 13 γκολ χωρίς πέναλτι σε 46 συμμετοχές. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για καλή παρουσία.
Ακόμη και φέτος, εκείνος ξεκίνησε βασικός στα τρία από τα τέσσερα ματς με Μακάμπι Χάιφα και Σλόβαν Μπρατισλάβας και, παρόλο που δεν σκόραρε, έβγαλε καλή συνεργασία με τον Μασούρα. Η ανάποδη κίνησή τους στον άξονα ήταν ένα από τα ελάχιστα σημεία αναφοράς. Ο Βραζιλιάνος βρισκόταν χαμηλά στο γήπεδο τραβώντας τον έναν στόπερ και έδινε την ευκαιρία στον Έλληνα κυνηγό να τραβά με τη σειρά του σε θέση στόπερ τον πλάγιο μπακ.
Στο τέλος της ημέρας, ο Τικίνιο δεν ήταν ο φορ που θα ήθελε ο Ολυμπιακός για να πλαισιώσει τον Ελ Αραμπί και ορθώς η διοίκηση της ομάδας ήδη κινείται για την απόκτηση ενός νέου παίκτη σε αυτήν τη θέση. Όμως, ο Τικίνιο έδωσε ό,τι είχε και βοήθησε τον Ολυμπιακό, καταλαβαίνοντας πλήρως το μέγεθος και τις απαιτήσεις του συλλόγου, κάτι που φάνηκε και στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του στους «ερυθρόλευκους».
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ