Η Αϊντχόφεν είναι το δάσος για τον Ολυμπιακό

Σίγουρα τη μοναδική ήττα που δεν μπορεί να αποδεχτεί ένας φίλος του Ολυμπιακού είναι από τον Παναθηναϊκό, τα ρεκόρ όμως είναι για το βιβλίο Γκίνες κι αν την Πέμπτη κερδίσει η ομάδα του Μαρτίνς την Αϊντχόφεν, όλα θα είναι διαφορετικά.

Η Αϊντχόφεν είναι το δάσος για τον Ολυμπιακό

Για μία ακόμη χρονιά ο Ολυμπιακός παίζει ντέρμπι τον Φεβρουάριο (πέρσι με τον ΠΑΟΚ) πριν από νοκ άουτ ευρωπαϊκό παιχνίδι, με αποτέλεσμα ο προπονητής του να σκέφτεται έντονα το ροτέισον με δεδομένη την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Γι’ αυτό είδαμε τον Τιάγκο Σίβα και τον Ανδρούτσο στην ενδεκάδα, αλλά και τον Χασάν αντί του Ελ Αραμπί.

Το γρήγορο γκολ του Παναθηναϊκού έφερε τα πάνω κάτω, ανέδειξε όμως, όπως και το δεύτερο, το πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού, καθώς ο Παπασταθόπουλος δεν είναι ακόμη ο σπουδαίος αμυντικός που ξέρουμε. Η ομάδα του Μαρτίνς είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, αλλά, όπως προαναφέραμε, στο ποδόσφαιρο μετρούν οι τίτλοι και όχι τα ρεκόρ, τα γκολ και όχι οι αριθμοί.

Έτσι, ο Ολυμπιακός έχασε από τον Παναθηναϊκό το αήττητο του φετινού πρωταθλήματος αλλά και το ρεκόρ των αήττητων εκτός έδρας ματς, αν όμως το δούμε ψύχραιμα και όχι οπαδικά, το δάσος είναι η Αϊντχόφεν και όχι ο Παναθηναϊκός που φέτος παραμένει ένα δέντρο.

Ο Ολυμπιακός έχασε ξανά ένα ολόκληρο πρώτο ημίχρονο, με τον Φορτούνη να βρίσκεται σε κακή μέρα, αλλά και τον Σίλβα εκτός τόπου και χρόνου, παίζοντας δηλαδή μεγάλο χρονικό διάστημα με… παίκτη λιγότερο, ενώ οι «καμικάζι» του Παναθηναϊκού πρέσαραν συνεχώς. Σε αυτό βοήθησε βέβαια και η αναβολή του αγώνα τους με τον ΠΑΣ Γιάννινα, για τον οποίο ακούστηκαν πολλά κατά της ΕΠΟ, το κλαμπ Ολυμπιακός όμως δεν πρέπει να σταθεί σε μικρότητες. Το πρωτάθλημα είναι προ των πυλών με μεγάλη διαφορά από τους διώκτες του, ενώ δεν πρέπει να ασχοληθεί και με την παρουσία κάποιων οπαδών στις εξέδρες, όπως έκανε ο Παναθηναϊκός για αντίστοιχη περίπτωση στο ματς του «Καραϊσκάκης».