Να μάθουν να… ψαρεύουν!
Η Πολιτεία έθεσε με σαφήνεια τον προβληματισμό της για την επιστροφή του κορονοϊού στην καθημερινότητά μας και οι ομάδες θα πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους, προκειμένου να πάνε αυτές στους φιλάθλους!
«Κρύος ιδρώτας» έλουσε τους παράγοντες των ομάδων, ακούγοντας τον Νίκο Χαρδαλιά να… βάζει φρένο στις ελπίδες τους για την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες τη νέα σεζόν. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ερωτήθηκε για το αν μπορεί να υπάρξουν θεατές στις εξέδρες του ΟΑΚΑ στον τελικό του Κυπέλλου Ολυμπιακός - ΑΕΚ στις 30 Αυγούστου κι εκείνος τους… έκοψε τον βήχα. «Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, σας παραπέμπω στο υφυπουργείο Αθλητισμού.
Όποιες εισηγήσεις υπάρχουν, θα πρέπει να βασιστούν στα πραγματικά δεδομένα και το βασικότερο είναι πάνω στα βασικά επιδημιολογικά δεδομένα της εποχής, στην οποία θα προταθεί να υπάρχει μικρή ή μεγάλη επιστροφή των φιλάθλων. Κατ’ εμέ, είναι μακριά ακόμα ο χρόνος που θα ξεκινήσει ο αθλητισμός με γεμάτα γήπεδα», δήλωσε χαρακτηριστικά και έθεσε με σαφήνεια τον προβληματισμό της πολιτείας για την επιστροφή του κορονοϊού στην καθημερινότητά μας.
Ολυμπιακός: Να μη «βλέπει» τους άλλους
Την ίδια στιγμή οι επιδημιολόγοι είναι ανήσυχοι με τα ολοένα και περισσότερο αυξανόμενα κρούσματα ειδικότερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με συνέπεια η κυβέρνηση να εξετάζει πιο αυστηρά μέτρα, είτε περιορισμού είτε πρόληψης.
Σε αυτή την πραγματικότητα οι ομάδες προσπαθούν να πείσουν την πολιτεία πως θα πρέπει να επιτραπεί η παρουσία θεατών στις εξέδρες των γηπέδων ενόψει της νέας σεζόν. Πρόκειται για ένα αίτημα που έχει αποκτήσει κομβικό χαρακτήρα για τα οικονομικά των ομάδων. Όχι απαραίτητα στις μεγάλες κατηγορίες, όσο κυρίως στις μικρές. Εκεί όπου δεν υπάρχει το τηλεοπτικό συμβόλαιο, ούτε ο χορηγός ούτε βέβαια ο ιδιοκτήτης που θα μπορεί να στηρίξει την ομάδα με τις δικές του δυνάμεις.
Τα εισιτήρια και ειδικά τα διαρκείας αποτελούν μια σημαντική πηγή εσόδων για τους συλλόγους στην προσπάθειά τους να «χτίσουν» έναν προϋπολογισμό ενόψει της νέας σεζόν. Ήδη κάποιοι μάλιστα έχουν θέσει προς διάθεση κάρτες διαρκείας με μεγάλες εκπτώσεις βέβαια και μάλιστα με σειρά προτεραιότητας στην επιλογή παρουσίας στους αγώνες σε εκείνους που θα σπεύσουν γρήγορα να ανανεώσουν!
Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσει κάποιος αγώνα από την εξέδρα. Κι εδώ υπάρχει μεγάλη συζήτηση. Πρόσφατα ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας υποστήριζε πως θα υπάρξουν σοβαρές αντιρρήσεις από τα στελέχη και τους συνδικαλιστές της. «Ποιος θα περιφρουρήσει τις αποστάσεις μέσα στο γήπεδο; Θα κάνουν τεστ όσοι μπαίνουν; Εμείς θα τρέχουμε να τους απωθούμε από τον αντίπαλο πάγκο; Οι κίνδυνοι είναι πάρα πολλοί και δεν βλέπουμε να υπάρχει πρόνοια για μας» ανέφερε οφ δι ρέκορντ και ήταν σαφής…
Από εκεί και πέρα, είναι προφανές πως οι ομάδες θα πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους προκειμένου να πάνε αυτές στους φιλάθλους, εάν τελικά το μέτρο απαγόρευσης επεκταθεί και τη νέα σεζόν. Με τηλεοπτικούς παρόχους, που θα έχουν προσιτές τιμές, ακόμα και μέσω του διαδικτύου, ειδικά στις μικρές κατηγορίες.
Μέσω των σόσιαλ μίντια θα μπορούσαν οι σύλλογοι να οργανώσουν σε τοπικό επίπεδο την εμπορική εκμετάλλευση του αγώνα της ομάδας και την προβολή τους με συγκεκριμένους τρόπους. Η «δίψα» του κόσμου να δει πώς έπαιξε η ομάδα, τι έγινε, πώς κέρδισε, πώς έχασε, πόσο ήρθε θα υπάρχει πάντα και η απαγόρευση της παρουσίας στο γήπεδο θα προκαλέσει στέρηση και ενδιαφέρον.
Ίσως η κρίση του κορονοϊού να γίνει… ευκαιρία, αν οι διοικήσεις των ομάδων δεν μάθουν απλώς να παίρνουν τα ψάρια, αλλά να τα ψαρεύουν…
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ