Γαβαλάς: Γιατί είναι ακατάλληλη η Ριζούπολη, γιατί το CAS πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα
Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Γαβαλάς μίλησε για το θέμα του CAS και για την επιλογή της Ριζούπολης ως έδρα του τελικού.
Καλεσμένος στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9 ήταν ο Νίκος Γαβαλάς και ανέλυσε το "καυτό" θέμα του CAS, τι πραγματικά συνέβη στη Λοζάνη και θα γίνει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ που γύρισε το θέμα. Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός μίλησε ακόμη και για την επιλογή της Ριζούπολης ως έδρα του τελικού του Κυπέλλου.
Αναλυτικά ο Νίκος Γαβαλάς μίλησε:
Ολυμπιακός: Να μη «βλέπει» τους άλλους
Για τα όσα ανέφερε με ανάρτηση στα social media:
«Είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση η πολυιδιοκτησία, δέχτηκε μερικώς και τις δύο εφέσεις το CAS. Δεν αθώωσε τον ΠΑΟΚ σε καμία περίπτωση, θέλω να το τονίσω αυτό. Έχει κάνει δεκτή μερικώς την έφεση του Ολυμπιακού, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα μας να βρισκόμαστε καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας ενώπιον της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία καλείται να αποφασίσει για τις παραβάσεις. Δεν αθώωσε τον ΠΑΟΚ το CAS, ούτε ακύρωσε την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που διαπίστωσε την προετοιμασία».
Για τον Βαγγέλη Γραμμένο:
«Θα ήθελα να γυρίσουμε έναν χρόνο πίσω, όταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος προσπάθησε να βάλει στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ την πολυιδιοκτησία. Είχε σηκωθεί αρκετός θόρυβος τότε και τελικά απέσυρε τη σχετική διάταξη ο κύριος Γραμμένος. Μάλιστα είχε πει δημοσίως πως είχε γίνει κατά λάθος και αυτό το αφήνω στην άκρη ως τροφή για σκέψη. Επομένως ποιος έχει πλέον την ευθύνη που η ΕΠΟ δεν έχει νομική βάση για θέματα πολυιδιοκτησίας; Δεν έχει ποινή η ΕΠΟ στο καταστατικό της και αποκλειστικά αρμόδια είναι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού».
Για το αν θα μεταφερθεί η ποινή του ΠΑΟΚ στην επόμενη σεζόν:
«Στις 3 Αυγούστου πρέπει να δηλωθούν στην UEFA οι ομάδες που θα αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δεν είναι μεγάλο το διάστημα και δεν νομίζω πως θα έχει κλείσει η υπόθεση της πολυιδιοκτησίας. Άρα η όποια ποινή θα πρέπει να εφαρμοστεί στην επόμενη περίοδο. Αυτή είναι η προσέγγιση μας. Το CAS με τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση πέταξε από πάνω του την ευθύνη, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, παραπέμποντας την υπόθεση στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ. Αυτή είναι η εκτίμηση η δική μας. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ είναι εκείνη που θα αποφασίσει».
Για το οτι ο Ολυμπιακός είναι και επίσημα διάδικος:
«Δεν είναι θέμα μόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ειναι μια συζήτηση που πρέπει να κάνουμε για τη δικαιοσύνη στη χώρα μας. Ας βγούμε από το κάδρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και ας δούμε πόσες υποθέσεις για να τελεσιδικήσουν πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια. Έχει σημασία πως το διαιτητικό δικαστήριο δέχτηκε πως ο Ολυμπιακός έχει ρόλο στην υπόθεση, πως ο Ολυμπιακός είναι διάδικος. Να θυμίσω πως ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μας βγάλει από την υπόθεση. Ο Ολυμπιακός είναι και με τη σφραγίδα στην υπόθεση ως διάδικος. Γίνεται πολύς λόγος για την επιστροφή των επτά βαθμών. Από τη στιγμή που το CAS επιστρέφει την υπόθεση στον προηγούμενο βαθμό, ήταν αυτονόητο να προκύψει η επιστροφή των βαθμών. Να θυμίσω πως ο ΠΑΟΚ δεν ζήτησε σε κανένα σημείο να γυρίσει η υπόθεση στον προηγούμενο βαθμό, ζητούσε να τον απαλλάξουν, αναφέροντας πως δεν υπήρχε περίπτωση πολυιδιοκτησίας. Ζητούσε να εφαρμοστεί ο κανονισμός της UEFA σε περίπτωση που το CAS αναγνώριζε παράβαση. Τι σημαίνει αυτό; Οτι τιμωρείται η ομάδα με το χαμηλότερο ranking, στη συγκεκριμένη περίπτωση η Ξάνθη».
Για την προσέγγιση του CAS:
«Έχουμε τη βεβαιότητα με τα στοιχεία που έχουμε πως υπάρχει πολυιδιοκτησία. Έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε πως το CAS διαπίστωσε πως παρά τη δύναμη της να βγάλει απόφαση η ίδια, δεν ήταν κατάλληλο να εκδώσει τελική και δεσμευτική υπόθεση υπό αυτές τις συνθήκες με σημαντικές συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι ενδιαφέρουσα η προσέγγιση του CAS. Αναφέρεται σε σημαντικές συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να μπω στο μυαλό των δικαστών, αλλά ίσως οι ακροατές μπορούν να καταλάβουν τι εννοούν».
Για την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ:
«Περιμένουμε να αποδειχτεί η πολυιδιοκτησία από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ. Δεν θέλουμε να κουράσουμε τον κόσμο με λεπτομέρειες. Πλέον μπαίνουμε στα μονοπάτια της νομικής επιστήμης».
Για την επιλογή της Ριζούπολης ως τόπο διεξαγωγής του τελικού κυπέλλου Ελλάδας:
«Ο αγωνιστικός χώρος της Ριζούπολης δεν είναι κατάλληλος. Εγκυμονεί κινδύνους για τους ποδοσφαιριστές και τους αξιωματο΄χυοςυ. Το έχουμε αναφέρει και το έχουμε τονίσει. Το έχουμε αναφέρει και στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ δια στόματος του κυρίου Αγραφιώτη. Η ΑΕΚ έχει δηλώσει στο κύπελλο ως εναλλακτική έδρα το γήπεδο της Ριζούπολης. Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ απαγορεύεται να δηλωθεί ως έδρα του τελικού ένα γήπεδο που χρησιμοποιεί έστω και ως εναλλακτική έδρα μία από τις δύο φιναλίστ. Είναι παράβαση επί της προκήρυξης. Το γνωστοποιούμε στην UEFA στην επιστολή που στείλαμε χθες βράδυ. Για να βρεθεί σε κατάσταση να φιλοξενήσει τον τελικό το γήπεδο της Ριζούπολης πρέπει να σπαταληθούν πόροι από την ΕΠΟ, που αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα γήπεδα στο λεκανοπέδιο της Αττικής, όπως του Ατρόμητου και του Πανιωνίου. Το γήπεδο της Ριζούπολης δεν είναι πιστοποιημένο για αγώνες UEFA, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ. Η ελληνική αστυνομία έχει ξεκαθαρίσει στην ΕΠΟ πως υπάρχουν πιο κατάλληλες εγκαταστάσεις που παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια, που χρησιμοποιούνται από ομάδες της SL1, καθώς το γήπεδο της Ριζούπολης χρησιμοποιείται από ομάδα της SL2. Νομίζω πως εξηγούν όλα αυτά τη στάση μας στο θέμα της επιλογής της έδρας του τελικού»
Για το υγεινομικό πρωτόκολλο που ενδέχεται να παραβιαστεί:
«Με βάση το πρωτόκολλο στους αγώνες της Super League οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να κάθονται σε κλειστά μπουθ. Στο Καραϊσκάκη, το ΟΑΚΑ, το Κλεάνθης Βικελίδης και την Τούμπα υπάρχουν ανοιχτά μπουθ. Το γήπεδο της Ριζούπολης έχει μόνο κλειστά μπουθ, οπότε θα πρέπει οι 30 δημοσιογράφοι να καθίσουν στις εξέδρες με τα laptop στα γόνατα και οι τεχνικοί του ραδιοφώνου με την κονσόλα στις καρέκλες της εξέδρας. Ένα ακόμα πρόβλημα που προκύπτει. Εδώ δεν σκέφτονται τους ποδοσφαιριστές, το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτούν είναι οι συνθήκες εργασίας των δημοσιογράφων».