Οφρυδόπουλος: «Αν νομίζει κάποιος ότι σε 35 μέρες φτιάχνεις ομάδα ας πάρει τον… Κόπερφιλντ»

Οι δηλώσεις του Σωκράτη Οφρυδόπουλου μετά το τέλος της αναμέτρησης ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής.

Οφρυδόπουλος: «Αν νομίζει κάποιος ότι σε 35 μέρες φτιάχνεις ομάδα ας πάρει τον… Κόπερφιλντ»

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος απάντησε στην κριτική που του ασκείται, μίλησε για τρία φαβορί για την άνοδο και στάθηκε στα δοκάρια του Ηρακλή-Φούρνοι Βενέτη.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ο αγώνας ήταν ένα ντέρμπι και πριν και κατά τη διάρκειά του. Ο ΠΑΣ μετά τον υποβιβασμό του κράτησε αρκετούς παίκτες από το περσινό ρόστερ, έκανε καλές επιλογές στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, θα διεκδικήσει την άνοδο και είναι λάθος να θεωρούν ότι είναι μόνο δύο, η ΑΕΛ και ο Ηρακλής, είναι 3 τα φαβορί.

Ήταν δύσκολο παιχνίδι, ήταν μία που αν κάνει λάθος μπορεί να σου στοιχίσει, μία ομάδα που στηρίζεται στις αντεπιθέσεις, μία ομάδα που μπορεί να μην έχει καλή κυκλοφορία μπάλας, αλλά παίζει γρήγορα και άμεσα, κι αυτό σημαίνει ότι αν κάναμε λάθη και ρισκάραμε θα τα πληρώναμε κι επίσης ήταν νικήτρια ομάδα στις στατικές φάσεις του παιχνιδιού.

Στα πρώτα 30 λεπτά ήταν καλύτερος ο ΠΑΣ Γιάννινα, μπήκε πιο δυνατά μέσα στο γήπεδο, σκόραρε, έστω και από στατική φάση. Εμείς μετά το 30 κρατήσαμε μπάλα, γιατί δεν έχουμε άλλο τρόπο, δεν παίζουμε άμεσα και με μεγάλες μεταβιβάσεις ούτε κυνηγάμε στον χώρο. Έχουμε ποιότητα. Μετά το 30’ κρατήσαμε την μπάλα, σκοράραμε και κατά την ταπεινή μου άποψη δεν μας δόθηκε καθαρό πέναλτι. Μπήκαμε καλά και στο β’ ημίχρονο, είχαμε τα δοκάρια, είχαμε ευκαιρίες και κόντρα στη ροή του αγώνα και από νέο κόρνερ και λάθος εκτίμηση του τερματοφύλακα που άργησε να βγει και δώσαμε κόρνερ χωρίς λόγο, δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ. Μετά πιέσαμε, αλλάξαμε σχήματα, κάναμε τα πάντα, αλλά ο ΠΑΣ νίκησε και να του δώσουμε πολλά συγχαρητήρια.

Είμαστε μια νέα ομάδα που δημιουργήθηκε στις τελευταίες 35-40 μέρες. Δεν υπάρχουν στο γήπεδο ούτε δύο περσινοί παίκτες. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι είναι δύσκολο να φτιάξεις μία ομάδα σε 30 μέρες. Πήγαμε για προετοιμασία με 15 παίκτες και τις τελευταίες μέρες μάς έρχονταν ανά 5 μέρες παίκτες που έχουν να παίξουν 4-5 μήνες. Χρειάζονται χρόνο να προσαρμοστούν. Η ομάδα αυτή, όμως, έχει καλά αποδυτήρια, καλούς παίκτες, καλούς χαρακτήρες και η χημεία που είχαμε σήμερα ήταν καλύτερη από προηγούμενα ματς, έστω κι αν χάσαμε.


Η συγκομιδή βαθμών για μας είναι μικρή. Είχαμε, όμως, δύο δύσκολα ματς. Όποιος νομίζει ότι ο ΠΑΟΚ Β’ είναι εύκολος του θυμίζω ότι πριν 20 μέρες κέρδισε 4-1 την ΑΕΛ. Μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε. Βγάλαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα, ακολουθεί επίσης ένα δύσκολο πρόγραμμα. Το πρόβλημα για μας είναι ότι προσπαθούμε να βάλουμε τους παίκτες που χρειαζόμαστε και παίκτες που έρχονται ακόμα και είναι δύσκολη ακόμα η χημεία. Αν νομίζει κάποιος ότι σε 35 μέρες φτιάχνεις μία ομάδα ας πάρει τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και να πάω εγώ στο σπίτι μου.

Συγχαρητήρια στον ΠΑΣ Γιάννινα για τη νίκη του, την προσπάθειά του και τελειώνοντας να πω ότι το πρωτάθλημα είναι μόλις στη 2η αγωνιστική. Κανείς δεν βγαίνει πρωταθλητής ούτε χάνει το πρωτάθλημα από τώρα. Είναι μικρό το πρωτάθλημα για να μείνουν κάποιες ομάδες πίσω, μπαίνουν οι ομάδες στα πλέι οφ με τη μισή βαθμολογία και τα πάντα θα κριθούν στα πλέι οφ. Ωστόσο, ό,τι χάνεις είναι μείον».