Κύπελλο Ελλάδας: Οι… αχρείαστες ρεβάνς
Επιτακτική η ανάγκη για «μοντέλο» με νοκ άουτ αναμετρήσεις, στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας
Οι αγώνες του διημέρου (8-9/1) για το Κύπελλο Ελλάδας επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά την ανάγκη για να αλλάξει ο τρόπος διοργάνωσης και να επιβληθεί το μοντέλο των νοκ άουτ αναμετρήσεων. Οι διπλοί αγώνες που ξεκίνησαν μάλιστα που ξεκίνησαν μάλιστα από τον προηγούμενο γύρο αφαιρούν το στοιχείο της έκπληξης, ακόμα και του στοιχειώδους ενδιαφέροντος, αν τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων δεν αφήνουν περιθώρια για ανατροπή.
Ποιος περίμενε αλήθεια, πως ο Πανιώνιος θα κέρδιζε τουλάχιστον με δύο γκολ διαφορά στην Τρίπολη τον ανώτερης κατηγορίας Αστέρα ή ο Ατρόμητος θα νικούσε στο ΟΑΚΑ τον καταφανώς ανώτερό του Παναθηναϊκό. Με δύο νίκες πέρασαν τα φαβορί στις αναμετρήσεις που έγιναν για να καλυφθούν οι τηλεοπτικές ανάγκες της διοργάνωσης,
Ολυμπιακός: Εντείνονται οι φήμες για Γιάρεμτσουκ
Ποιος θα καθίσει να δει άραγε τον επαναληπτικό αγώνα της Παναχαϊκής με τον ΟΦΗ (8/1), μετά το 5-0 στο πρώτο ματς στο «Γεντί Κουλέ» ; Στην πραγματικότητα, από τα τέσσερα παιχνίδια του διημέρου, το μόνο που κρατά το ενδιαφέρον του είναι αυτό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως και αυτό το ματς θα έπρεπε να είναι νοκ άουτ.
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι ευρωπαϊκές χώρες επιλέγουν το σύστημα που προαναφέραμε. Ένα 90λεπτο, παράταση, πέναλτι και… όποιος αντέξει. Ορισμένες από τις χώρες, μάλιστα, για ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον δίνουν μόνιμο πλεονέκτημα έδρας στις ομάδες μικρότερης κατηγορίας, ακριβώς για να διευκολύνουν το ενδεχόμενο έκπληξης.
Εδώ, διπλοί αγώνες, για να διορθώσει την όποια αστοχία του το φαβορί στη ρεβάνς, «χασμουρητά» και έλλειψη ενδιαφέροντος, μέχρι τουλάχιστον να προκύψει κάποιο πολύ σημαντικό ζευγάρι, όπως το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, που ξεκινούν τις δικές τους μάχες στις 15 Ιανουαρίου στο ΟΑΚΑ.