Τελικός Κυπέλλου: Η προκήρυξη και η... επικήρυξη

Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σοβαρά ο θεσμός του Κυπέλλου στην Ελλάδα που διοργανώνει ευρωπαϊκούς τελικούς.

Τελικός Κυπέλλου: Η προκήρυξη και η... επικήρυξη

Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία. Ο τελικός «μπαλάκι», οι διαφωνίες, η απάθεια, η περιβόητη προκήρυξη, η διοίκηση της ΕΠΟ σε σύγχυση, ο Μπέος και το Πανθεσσαλικό. Φέτος δεν θα έχουμε ούτε κάμερες ούτε κόσμο. Προσκλήσεις για παράγοντες ομάδων και ΕΠΣ σε άδειο γήπεδο και σε ένα θεσμό που διαρκώς φθίνει. Πάντα φταίει κάποιος άλλος.

Την ώρα που η Ελλάδα έχει μεγάλα γήπεδα και διοργανώνει ευρωπαϊκούς τελικούς, αυτός του Κυπέλλου δεν μπορεί ποτέ να γίνει όπως πρέπει. Ή επεισόδια θα έχει ή άδειες εξέδρες. Να υπάρξει μια απόφαση να γίνεται πάντα στο ίδιο γήπεδο και με κόσμο ο τελικός μοιάζει με όνειρο απατηλό. Να γίνονται τελικοί διπλοί με γεμάτα γήπεδα από οπαδούς των φιναλίστ στην έδρα τους, πάλι λέει δεν μπορεί να γίνει. Δεν... ευνοεί την αίγλη του θεσμού.

Ο Άρης ήθελε Βόλο με κόσμο, ο Παναθηναϊκός Βόλο χωρίς κόσμο ή ΟΑΚΑ με κόσμο, ο Μπαλτάκος διάβασε την προκήρυξη και το νέο νόμο, ο Βρούτσης υπεραμύνθηκε της αποτελεσματικότητας του νέου νόμου, όλοι ήθελαν να έχουν μπει οι κάμερες που τελικά δεν μπήκαν στο μοναδικό γήπεδο που δεν έχει, άρα η λύση ήταν μία. Τηλεόραση.

Από την τηλεόραση θα δούμε την ίδια μέρα και το Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Λονδίνο. Εκεί δεν έχει προκηρύξεις ή αλλαγές. Εκεί έχει κάμερες και Γουεμπλεϊ. Κι εκεί υπάρχει Κύπελλο.