ΠΑΟΚ: Το έφερε.. τούμπα και ελπίζει…

Ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε το 0-2 κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν, πήρε το βαθμό της ισοπαλίας (2-2) και παρέμεινε ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης

ΠΑΟΚ: Το έφερε.. τούμπα και ελπίζει…

Μετά την ήττα της πρεμιέρας στην Πόλη από τη Γαλατάσαραϊ (3-1) και τη «γκέλα» στη Θεσσαλονίκη κόντρα στην Στεάουα (0-1), ο ΠΑΟΚ «καιγόταν» για τη νίκη στο ματς της 3ης αγωνιστικής του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν. Όμως τα λάθη και η μεσοαμυντική ολιγωρία στοίχισαν στο «Δικέφαλο» και στο πρώτο μέρος πήγε στα αποδυτήρια χάνοντας με 2-0. Ήταν το χειρότερο πρώτο ημίχρονο των τελευταίων ετών για τους Θεσσαλονικείς, αφού ουσιαστικά δεν δημιούργησαν καμία σοβαρή ευκαιρία. Στο ίδιο διάστημα, οι παίκτες του Μίροσλαβ Κούμπεκ πίεζαν ψηλά, έκλεβαν μπάλες και έφταναν εύκολα στην περιοχή του Κοτάρσκι.

Στην επανάληψη ο Ραζβάν Λουτσέσκου περίμενε το … αγαπημένο του λεπτό (60’) και πέρασε εκτός γηπέδου τον πολύ κακό Μπακαγιόκο και έβαλε στη θέση του τον Σβαμπ. Έτσι διόρθωσε τα κακώς κείμενα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, όπου μέχρι τότε δέσποζαν ο Τσέχοι, ενώ λίγο αργότερα έκανε τρεις αλλαγές μαζί (Ντεσπόντοφ, Τισουντάλι και Μπάμπα) και έκανε πιο επιθετική την ομάδα.

Στο 70’ η Βικτόρια έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντουέ και στη συνέχεια άρχισε η αντεπίθεση του ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυροι» επέστρεψαν, έδειξαν χαρακτήρα και με γκολ των Τισουντάλι (84’) και Μπάμπα (93’) κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να πάρουν τον πρώτο τους βαθμό στο Γιουρόπα Λιγκ.

Με την ισοπαλία ο «Δικέφαλος» παρέμεινε ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης. Βέβαια για να γίνει αυτό, θα πρέπει οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου να διορθώσουν κάποια λάθη τους, να εκμεταλλευθούν την Τούμπα γιατί ακόμη δεν έχουν γευθεί τη χαρά της νίκης και ίσως να πάρουν κάποιους βαθμούς μακριά από το γήπεδό τους για να καλύψουν το χαμένο έδαφος.