Ολυμπιακός: Ελ Κααμπί, ένας εξαιρετικός... αμυντικός!

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί απέδειξε και με την Μπράγκα ότι δεν είναι μόνο καλός επιθετικός, αλλά και εξαιρετικός… αμυντικός!

Ολυμπιακός: Ελ Κααμπί, ένας εξαιρετικός... αμυντικός!

Για τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα. Έχουν γίνει αναλύσεις επί αναλύσεων από την περσινή χρονιά. Ούτε περιμέναμε φυσικά τα πεπραγμένα του απέναντι στην Μπράγκα για να πληροφορηθούμε ότι είναι «σεσημασμένος δολοφόνος» όταν βρίσκεται σε θέση βολής.

Κόντρα στους «αρσεναλίστας» επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι εκτός από εξαιρετικός επιθετικός, είναι και εξαιρετικός… αμυντικός!

Από τη δική του πίεση ξεκινάει όλη η πίεση του Ολυμπιακού. Από τα δικά του τρεξίματα και το πρέσινγκ προς τον αντίπαλο τερματοφύλακα ή τους αντίπαλους στόπερ αρχίζει το πρέσινγκ των Πειραιωτών. Εκείνος είναι που δίνει – κατά κάποιο τρόπο – το σύνθημα και αρχίζει η καταστροφή του «build up» των αντιπάλων.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ομάδες που δεν έχουν καλούς χειριστές της μπάλας στην άμυνα, επιμένουν στο συγκεκριμένο μοτίβο παιχνιδιού. Το να ξεκινήσουν σιγά-σιγά το χτίσιμο της επίθεσης από τα μετόπισθεν με πάσες και μεταβιβάσεις της μπάλας έξω από την περιοχή.

Η Μπράγκα δεν φημίζεται ότι έχει τεχνίτες ποδοσφαιριστές στην άμυνα. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ όμως επιμένει στο «build up», θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα αναπτυχθεί καλύτερα η ομάδα του. Απολύτως θεμιτό…

Όταν όμως βλέπεις κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ότι η συγκεκριμένη τακτική δεν πιάνει και παίζεις συνεχώς με τη φωτιά, τότε και ο αντίπαλος, εν προκειμένω ο Ολυμπιακός, θα κοιτάξει να χτυπήσει την αδυναμία της και να υποχρεώσει την Μπράγκα σε λάθη.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν το έκανε με μεγάλη επιτυχία, υποχρέωνε συνεχώς τον γκολκίπερ Ματέους σε άτσαλες απομακρύνσεις της μπάλας. Το δε τρίτο γκολ ήταν ο ορισμός της φάσης ότι ο Ελ Κααμπί αρχίζει και τελειώνει τη φάση! Εκείνος πίεσε τον πορτιέρε υποχρεώνοντάς τον σε κακή μεταβίβαση και εκείνος την ολοκλήρωσε με το τέρμα που σημείωσε. Αν οι Πειραιώτες ήταν πιο προσεκτικοί, θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα τέρματα.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός που είδαμε κόντρα στην Μπράγκα θύμισε σε μεγάλο βαθμό τον περσινό. Ναι μεν τα… χρειάστηκε στο πρώτο ημίχρονο και κυρίως χρειάστηκε τη συνδρομή του Τζολάκη, αλλά στο δεύτερο μέρος μετέτρεψε την αναμέτρηση σε ένα ερυθρόλευκο γλέντι.

Πλέον, το βλέμμα είναι στραμμένο στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου θα βρει έναν πληγωμένο Παναθηναϊκό. Το βασικό ζητούμενο είναι να αντιληφθούν άπαντες στον Ρέντη ότι δεν πρέπει να δώσουν καμία σημασία στο στραβοπάτημα του «τριφυλλιού» στην Μπάνια Λούκα. Άλλο η Ευρώπη, άλλο ένα ελληνικό ντέρμπι και δη Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.