Ολυμπιακός: Προσοχή, η Μπράγκα «χτυπάει» στο τέλος!

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει περάσει από… κόσκινο την Μπράγκα, μια ομάδα που στα τελευταία της παιχνίδια βρίσκει πάντοτε τον τρόπο να σκοράρει στα τελευταία λεπτά.

Ολυμπιακός: Προσοχή, η Μπράγκα «χτυπάει» στο τέλος!

Ο Μεντιλίμπαρ και οι συνεργάτες του ξέρουν «απέξω κι ανακατωτά» την Μπράγκα. Την έχουν μελετήσει, έχουν δει τα τρωτά της σημεία, έχουν εντοπίσει τα ατού της και ετοιμάζουν έναν Ολυμπιακό που θα επιδιώξει να μην δώσει το δικαίωμα στους «αρσεναλίστας» να επιβάλλουν εκείνοι τον ρυθμό τους στο Καραϊσκάκη.

Αναφέρουμε και σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ ότι η Μπράγκα παίζει συνήθως με ψηλά τις γραμμές της. Θα δούμε αύριο αν θα κινηθεί στο ίδιο μοτίβο. Τα σημεία - κλειδιά της μάχης έχουν να κάνουν κυρίως με τα ξεσπάσματα που κάνει η Μπράγκα κατά τη διάρκεια των αγώνων. Υπάρχουν δεκάλεπτα που χάνεται στον αγωνιστικό χώρο και ξαφνικά για 10-15 λεπτά είναι πολύ επιθετική και δεν αφήνει τον αντίπαλο να ανασάνει.

Σίγουρα στο 4-2-3-1 που προτιμάει ο Καρβαλιάλ, διαπιστώνει ότι η αμυντική της τετράδα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Σαν να μην υπάρχει η χημεία δηλαδή που υπάρχει για παράδειγμα στους μεσοεπιθετικούς της. Ο Ολυμπιακός θα βρει φάσεις.

Το θέμα είναι να τις εκμεταλλευτεί. Επίσης, ένα σημείο που θα πρέπει οπωσδήποτε να προσέξει ο Ολυμπιακός είναι ότι η Μπράγκα πετυχαίνει συνεχώς γκολ στα τελευταία λεπτά.

Στο 3-0 με τη Νασιονάλ Μαδέιρα πέτυχε τα δύο τελευταία τέρματα στο 83’ και στο 85’.

Στο 2-1 με τη Μακάμπι σκόραρε στο 88’ και στο 95’. Στο 4-0 με τη Ρίο Άβε σκόραρε στο 93’. Κατά διαβολική σύμπτωση τα γκολ στο φινάλε σημειώνει ο Μπρούμα, ο οποίος εμφανίζεται ξαφνικά να έχει δυνάμεις σε ένα χρονικό σημείο που οι συμπαίκτες του έχουν σκοράρει.