Ολυμπιακός: Δεν είναι (για την ώρα) όπως πέρσι, αλλά και το Europa League δεν είναι Conference

ΛΙΟΝ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες του στο «Groupama Stadium», αλλά τις ευκαιρίες τις είχε και η Λιόν που θα μπορούσε να βάλει πολύ νωρίτερα προβλήματα στους Πειραιώτες.

Ολυμπιακός: Δεν είναι (για την ώρα) όπως πέρσι, αλλά και το Europa League δεν είναι Conference

Υπάρχουν παιχνίδια που βλέπεις το ποτήρι είτε μισογεμάτο, είτε μισοάδειο. Για να είμαστε ειλικρινείς, η αναμέτρηση του Ολυμπιακού στο «Groupama Stadium» είχε ένα μυστηριώδες «άρωμα».

Πρώτον, ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά επί εποχής Μεντιλίμπαρ έπαιξε 3-5-2 για να αναχαιτίσει τα επιθετικά ατού της Λιόν. Έως έναν βαθμό το έκανε, ασχέτως αν οι «λιονέ» πίεζαν ασφυκτικά στο πρώτο 20λεπτο. Δεν μπορούσε όμως να δημιουργήσει παρά τα κενά των Γάλλων στην άμυνά τους. Υπήρχε μία αργοπορία στη σκέψη και στα πόδια όταν π.χ. έπαιρνε την μπάλα ο Γιάρεμτσουκ για να βγει ο Ολυμπιακός στην κόντρα.

Δεύτερον, υπήρχε τεράστια πίεση στη Λιόν και ένα τεράστιο «πρέπει» για να κερδίσει. Είχε ένα έξτρα κίνητρο για να πάρει τη νίκη και αυτό έπρεπε να δούμε στο γήπεδο πώς θα μεταφραζόταν.

Τρίτον, και ο Ολυμπιακός είχε ένα τεράστιο «πρέπει» να επέστρεφε στις καλές εμφανίσεις.

Τί είδαμε; Η γενική γεύση που έμεινε είναι ότι ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρίες, αλλά πολύ περισσότερες ευκαιρίες έχασε η Λιόν. Μια Λιόν που ήταν ανώτερη από τον Ολυμπιακό στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, που κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και κυρίως για πρώτη φορά είδαμε τον Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ να παίζει περισσότερο στο δικό του μισό γήπεδο παρά στο δεύτερο μισό του αντιπάλου. Το παραδέχτηκε άλλωστε και ο Βάσκος τεχνικός στις δηλώσεις του.

Αναπόφευκτα ο κόσμος κάνει συγκρίσεις. Επαναφέρει στη μνήμη του την περσινή ομάδα και το πώς κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του Κόνφερενς.

Πρώτον, το Γιουρόπα Λιγκ δεν είναι Κόνφερενς. Από την άλλη βέβαια δεν θεωρούμε ότι η περσινή Άστον Βίλα ήταν χειρότερη από τη φετινή Λιόν που επιθετικά έχει ποιότητα, αλλά πίσω έχει προβλήματα και φάνηκε στις ευκαιρίες που έφτιαξαν οι Πειραιώτες.

Δεύτερον, είναι ολοφάνερο ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Ολυμπιακός δεν θυμίζει τον περσινό Ολυμπιακό που έμπαινε με ορμή από το ξεκίνημα σε οποιοδήποτε γήπεδο κι αν έπαιζε. Πέρσι με ελάχιστες εξαιρέσεις κυριαρχούσε με το «καλημέρα». Φέτος πετάει τα ημίχρονα σαν βότσαλα στον ωκεανό. Ναι, αυτή τη στιγμή δεν δείχνει να είναι ο περσινός Ολυμπιακός. Στην πορεία θα δούμε αν θα μπορέσει να τον φτάσει ή ακόμη και να τον ξεπεράσει. Η απάντηση θα δοθεί στο γήπεδο. Αυτό που προέχει τώρα είναι να κερδίσει τον Ατρόμητο την Κυριακή (29/9).