Ο Μεντιλίμπαρ για τη μεταγραφή του Ουνάς

ΛΙΟΝ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Λιόν αναφέρθηκε και στην απόκτηση του Αντάμ Ουνάς.

Ο Μεντιλίμπαρ για τη μεταγραφή του Ουνάς

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Λιόν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παραδέχτηκε την ανωτερότητα των Γάλλων και τόνισε πως παρά την αλλαγή του συστήματος η ιδέα του παιχνιδιού δεν είχε αλλάξει. Αναφέρθηκε, ωστόσο και στη μεταγραφή του Αντάμ Ουνάς με τον Βάσκο να επαναλαμβάνει ότι το ρόστερ δημιουργήθηκε για να έχουν χώρο οι παίκτες και ότι στην ντουλάπα θέλει ρούχα που τα χρειάζεται.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στη συνέντευξη Τύπου:

Τί ήταν αυτό που έλειπε σήμερα από τον Ολυμπιακό ξέχωρα από το γκολ; Κι επίσης, υπήρχαν διαστήματα που ο Ολυμπιακός σαν να έδειχνε μία ταχύτητα πίσω από τη Λιόν. Συμφωνείτε με αυτό;

Ναι είναι αλήθεια. Η Λιόν ήταν καλύτερη από εμάς. Μας πίεσε πάρα πολύ. Ηταν το παιχνίδι που έχουμε αμυνθεί τόσο πολύ στην περιοχή μας. Μας κατέβασε πολύ στην περιοχή μας. Προσπαθήσαμε σε όλο αυτό το διάστημα να βγούμε πιο μπροστά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ο αντίπαλος μας έκλεισε και μας έκλεισε στην περιοχή μας. Αυτό που μας απέμενε να αμυνθούμε. Μας έλειπε η επιθετικότητα και να ανέβουμε ακόμη πιο ψηλά.

Στις 4 Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός είχε δηλώσει τη λίστα και απέμενε ακόμη μία θέση κενή για την ευρωπαϊκή λίστα. Είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι δεν θέλατε άλλον παίκτη, θεωρώντας το ρόστερ ικανοποιητικό σε αριθμητικό επίπεδο. Τι μεσολάβησε σε αυτό το διάστημα των 20 ημερών και ο Ολυμπιακός αποκτάει τον Αντάμ Ουνάς;

Τα ρόστερ φτιάχνονται με σχεδιασμό, με πολλή σκέψη και όχι απερίσκεπτα. Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα ρόστερ γεμάτο με παίκτες που θα συμπλήρωναν την ομάδα και να έχουμε τους νεαρούς παίκτες που όλος ο κόσμος λέει ότι αξίζουν μία θέση στην Ευρώπη. Σκεφτήκαμε ότι θα έπρεπε να έχουμε χώρο για να έχουμε αυτούς τους παίκτες. Ο σκοπός δεν είναι να έχεις μία ντουλάπα με ρούχα που δεν χρειάζεσαι και για αυτό τον λόγο πιστέψαμε ότι έπρεπε να έχουμε χώρο και για τα νεαρά παιδιά.

Τον παραλληλισμό για την ντουλάπα και τα ρούχα τον κάνατε και τότε. Όμως σας ρωτάμε τί μεσολάβησε εν τέλει και φέρνει ο Ολυμπιακός τον Ουνάς;

Το ότι έρχεται νέος παίκτης, προφανώς εσείς ξέρετε κάτι περισσότερο.

Το γεγονός ότι αλλάξατε την τακτική σας και παίξαμε πιο αμυντικά, ήρθατε εδώ για να είστε πιο προσεκτικοί πίσω;

Είναι αλήθεια ότι παίξαμε και με δύο επιθετικούς. Αλλάξαμε τον σχεδιασμό, αλλά όχι την ιδέα μας. Θέλαμε να φτιάξουμε μία ομάδα που θα μπορούσε να επιτεθεί και με τη βοήθεια των δύο ακραίων αμυντικών. Ο αντίπαλος μάς πίεσε. Έτσι είχαμε προπονηθεί εντός της εβδομάδας και προσπαθήσαμε να επιτεθούμε. Στις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Επομένως ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες περισσότερο από εμάς. Σε όλο το παιχνίδι η Λιόν ήταν καλύτερη από εμάς και είχε περισσότερες ευκαιρίες.