Λιόν - Ολυμπιακός: To σκέφτεται σοβαρά για τριάδα στην άμυνα ο Μεντιλίμπαρ

ΛΙΟΝ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Η νέα δοκιμή με τριάδα στην άμυνα από τον Μεντιλίμπαρ, η αλλαγή της τελευταίας στιγμής και τα ερωτηματικά στα χαφ.

Λιόν - Ολυμπιακός: To σκέφτεται σοβαρά για τριάδα στην άμυνα ο Μεντιλίμπαρ

Αυξάνονται οι πιθανότητες για να δούμε τον Ολυμπιακό επί εποχής Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να παίζει με τριάδα στην άμυνα. Βέβαια, ποτέ δεν πρέπει να είμαστε σίγουροι με τον Βάσκο τεχνικό, γιατί και πριν από την πρώτη αναμέτρηση με την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ τον περασμένο Μάιο, είχε κάνει ξανά δοκιμή με τριάδα στην άμυνα και στο τέλος πήγε στο κλασικό 4-3-3.

Ας μείνουμε όμως στα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Και στην τελευταία προπόνηση επί γαλλικού εδάφους, ο Μεντιλίμπαρ έδειξε ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά να παρατάξει τον Ολυμπιακό με 3-5-2 απέναντι στη Λιόν (26/9, 22.00). Επαναλαμβάνουμε ότι θα πρέπει να περιμένουμε τις τελικές του αποφάσεις, αλλά στην προπόνηση άφησε να εννοηθεί ότι έχει στο μυαλό του το ενδεχόμενο να πάει με τριάδα στην άμυνα.

Στην τελευταία δοκιμή μπέρδεψε τα πρόσωπα στο δίτερμα. Για να καταλάβετε, ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί δεν ήταν με την ομάδα των βασικών. Από την άλλη, όμως, είναι και ένα «τρικ» που κάνουν οι προπονητές, θέλοντας να βάζουν στα διπλάκια τους βασικούς επιθετικούς απέναντι στους βασικούς αμυντικούς.

Ο Μεντιλίμπαρ λοιπόν δοκίμασε τριάδα στην άμυνα τους Ντόη, Πιρόλα και βάθος τον Κάρμο. Το περίεργο είναι ότι στα δεξιά έβαλε τον Κοστίνια να παίξει όλη την πλευρά, όπως έκανε πέρσι ο Πορτογάλος στην Ρίο Άβε. Είπαμε όμως: Η παρουσία του Κοστίνια στα δεξιά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα παίξει ο Ροντινέι. Στα αριστερά ήταν ο Ορτέγκα. Στα χαφ φαίνεται ότι οι Έσε και Τσικίνιο έχουν κλειδωμένη τη θέση τους. Χθες χρησιμοποίησε τον Ολιβέιρα μαζί τους, αλλά δεν πρέπει να αποκλειστεί ο Στάμενιτς.

Δίδυμο στην επίθεση θα είναι σίγουρα οι Βέλντε και Ελ Κααμπί, εφόσον ο Μεντιλίμπαρ καταλήξει στο 3-5-2.

Αυτά έδειξε στην τελευταία προπόνηση. Τα ίδια είχε αφήσει να εννοηθεί και σε προπονήσεις πριν από τον αγώνα με την Άστον Βίλα και άλλα τελικά είδαμε στο «Villa Park». Οπότε, ας περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις του Βάσκου...