Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες έχουν το «πρέπει», αλλά η πίεση στη Λιόν είναι αφόρητη!

ΛΙΟΝ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Ολυμπιακός καλείται στο «Groupama Stadium» να επιστρέψει στις θετικές εμφανίσεις και στα θετικά αποτελέσματα * Πολύ πιεσμένοι εμφανίζεται η Λιόν μετά και την ήττα από τη Μαρσέιγ.

Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες έχουν το «πρέπει», αλλά η πίεση στη Λιόν είναι αφόρητη!

Από την ώρα που πατήσαμε το πόδι μας στο αεροδρόμιο «Lyon-Saint Exupéry Airport» έως την άφιξή μας στο ξενοδοχείο και εν συνεχεία στο «Groupama Stadium», ένα πράγμα ακούγαμε στις συζητήσεις των ντόπιων. Ότι η Λιόν βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση... Κι όταν η απάντηση από την πλευρά μας ήταν ότι και ο Ολυμπιακός δεν δείχνει να πατάει γερά στα πόδια του, η ανταπάντηση ήταν ότι «η Λιόν είναι σε πολύ κακή κατάσταση».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι οπαδοί της Λιόν θυμίζουν κάτι από Έλληνες. Είναι ολίγον τι των άκρων και της υπερβολής. Οι «λιονέ» δεν ήταν κακοί με τη Μαρσέιγ. Έβγαλαν φάσεις, πέτυχαν γκολ, έχασαν ευκαιρίες, αλλά πίσω... έμπαζαν.

Το ότι η Λιόν αντιμετωπίζει ανασταλτικά προβλήματα δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη την επιθετική της ποιότητα που ξεχειλίζει.

Στον Ολυμπιακό υπάρχει ένα τεράστιο «πρέπει». Να κάνει την επανεκκίνησή του, να αρχίσει να παίρνει αποτελέσματα και κυρίως να κάνει πειστικές εμφανίσεις. Ο Σαντιάγκο Έσε είπε κάτι πολύ σωστό στη συνέντευξη Τύπου: Ότι τώρα ουσιαστικά η ομάδα του αρχίζει να βρίσκει ρυθμό και πως είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Έφερε ως παράδειγμα και την περσινή αντεπίθεση στον δεύτερο γύρο της σεζόν, αλλά πέρσι ήταν... πέρσι. Φέτος υπάρχουν αρκετά διαφορετικά πρόσωπα, εμφανίστηκαν ελλείψεις (σ.σ. για αυτό φέρνει Ουνάς και μπορεί να φέρει και κάτι άλλο).

Στον Ολυμπιακό λοιπόν υπάρχει ένα τεράστιο «πρέπει», αλλά στη Λιόν υπάρχει μία πολύ μεγάλη πίεση από τον κόσμο, τον Τύπο και τη διοίκηση, αλλά και τεράστιο άγχος.

Το γήπεδο δεν θα είναι γεμάτο. Τα δύο πέταλα θα είναι κλειστά λόγω της τιμωρίας που δέχτηκε ο γαλλικός σύλλογος από την UEFA. Υπολογίζονται περίπου 30 χιλιάδες οπαδοί της Λιόν, οι οποίοι είναι απαιτητικοί και με κάθε τρόπο ζητούν τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό. Το απαίτησαν μετά την ήττα τους από τη Μαρσέιγ, θα το απαιτήσουν και πριν από τη σέντρα.

Ο Ολυμπιακός δεν θα βρει αυτή τη φορά κλειστή άμυνα. Θα αντιμετωπίσει μία ομάδα που θα ανοιχτεί, που θα ανεβάσει ψηλά τις γραμμές της και θα επιχειρήσει να πάρει εκείνη την κατοχή. Αν οι Πειραιώτες καταφέρουν να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους που θα δημιουργηθούν, τότε μπορούν να φύγουν με το θετικό αποτέλεσμα.

Η Λιόν είναι μία πολύ καλή ομάδα μεσοεπιθετικά, αλλά γενικώς έχει ζητήματα και σοβαρές αδυναμίες. Το ζητούμενο είναι ο Ολυμπιακός να μην παρουσιάσει την έλλειψη έντασης που παρουσίασε με Παναιτωλικό και Άρη. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα πάνε περίπατο όλα όσα λέμε για την έντονη πίεση που υπάρχει στη Λιόν ή για τα αμυντικά κενά της.