Μάλμε: Μετά τον ΠΑΟΚ, ώρα για τον Ολυμπιακό

Η Μάλμε θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο League Phase του UEFA Europa League.

Μάλμε: Μετά τον ΠΑΟΚ, ώρα για τον Ολυμπιακό

Η Μάλμε εόιναι μια εκ των αντιπάλων του Ολυμπιακού σοτο League Phase του UEFA Europa League. Η πρωταθλήτρια Σουηδίας θα υποδεχθεί τους Πειραιώτες, έχοντας ήδη μια πρόκριση απέναντι σε ελληνική ομάδα.

Η Μάλμε ξεκίνησε την ευρωπαϊκή της πορεία από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League. Απέκλεισε την Κλάκσβικ από τα Νησιά Φερόε, πριν βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ. Μετά από δύο συγκλονιστικές μάχες, η Μάλμε κατάφερε να προκριθεί επί του Δικεφάλου, χάρη στην νίκη της με 4-3 στην παράταση στην Τούμπα. Αποκλείστηκε στα playoffs από την Σπάρτα Πράγας.

Προπονητής της Μάλμε είναι ο Χένρικ Ρίντστρομ, που βρίσκεται στον πάγκο από τον Δεκέμβριο του 2022. Προπονητής με επιθετική φιλοσοφία, όπως και είδαμε στα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ.

Βέβαια, η Μάλμε θα εμφανιστεί εμφανώς αποδυναμωμένη απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο βασικός της αμυντικός Κορνέλιους πήγε στην Μαρσέιγ, ο εξαιρετικός Νάνασι πήγε στο Στρασβούργο, ως η ακριβότερη πώληση στην ιστορία της ομάδας (11 εκατομμύρια ευρώ). Φυσικά, πήρε παίκτες για να τους αντικαταστήσει, αλλά μέλλει να δούμε πόσο αποτελεσματικά.

Το πρόγραμμα των αγώνων θα βγει αύριο (31/8), με τον Ολυμπιακό να θέλει να παίξει με την Μάλμε όσο τον δυνατόν πιο αργά. Το πρωτάθλημα Σουηδίας τελειώνει τον Νοέμβριο, άρα θα έχει σίγουρα μικρότερο αγωνιστικό ρυθμό. Προφανώς μιλάμε για μια καλή, δουλεμένη ομάδα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τρομάζει.