Πόρτο: Μια συνάντηση γνωστών δυνάμεων

Η Πόρτο είναι μια εκ των αντιπάλων του Ολυμπιακού στο League Phase του UEFA Europa League.

Πόρτο: Μια συνάντηση γνωστών δυνάμεων

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής έδειξε Πόρτο. Οι Δράκοι είναι ένας από τους αντιπάλους του Ολυμπιακού στο League Phase του UEFA Europa League. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία.

Δύο ομάδες με πολύ παρελθόν και πολύ παρόν. Πόρτο και Ολυμπιακός έχουν τεθεί πολλές φορές αντιμέτωποι για το UEFA Champions League, ενώ τα ονόματά τους μπλέκονται συχνά σε μεταγραφικές υποθέσεις. Τελευταία περίπτωση, αυτή του Νταβίντ Κάρμο, που έφτασε τελικά στους πρωταθλητές του Conference League.

Στα αγωνιστικά, η Πόρτο τερμάτισε στην τρίτη θέση του πορτογαλικού πρωταθλήματος πέρσι, πίσω από Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Μπενφίκα. Μια κακή σεζόν που θέλει να την ξεπεράσει γρήγορα.

Αλλαγές σε όλα τα επίπεδα τους τελευταίους μήνες για τους Δράκους. Τέλος από την προεδρία της ομάδας μετά από 42 χρόνια ο Πίντο Ντα Κόστα, ανέλαβε την Διοίκηση ο πρώην προπονητής Αντρέ Βίλας Μπόας. Με αυτόν στην τεχνική ηγεσία, η Πόρτο πανηγύρισε το 2011 την κατάκτηση του UEFA Europa League.

Έχουμε αλλαγή προπονητή μετά από χρόνια, με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο να αποχωρεί και να αναλαμβάνει ο βοηθός του Βίτορ Μπρούνο. Μόλις 41 ετών ο τεχνικός των Δράκων.

Κορυφαίος παίκτης είναι πιθανότατα ο τερματοφύλακας. Ο Ντιόγκο Κόστα θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων στον κόσμο και αναμφίβολα θα έχει μεγάλο ρόλο στη σεζόν των Πορτογάλων.

Έντονο μεταγραφικό καλοκαίρι για την Πόρτο. Πέρα από το σίριαλ με τον Κάρμο, πουλήθηκε ο Εβανίλσον στην Μπόρνμουθ έναντι 47 εκατομμυρίων ευρώ, με τον Σάμου Ομοροντιόν από την Ατλέτικο να έρχεται στην θέση του.