Παναθηναϊκός: «Ντου» για πρόκριση

Να ξεμπερδεύει από σήμερα στοχεύει ο Παναθηναϊκός υποδεχόμενος την Μπότεφ

Παναθηναϊκός: «Ντου» για πρόκριση

Για τον Παναθηναϊκό τα πράγματα είναι ξεκάθαρα στην αποψινή (21.00, CS1) συνάντηση με την Μπότεφ στο ΟΑΚΑ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Παίζει καλά, κερδίζει με σκορ πρόκρισης και πάει για… τουρισμό στη Φιλιππούπολη την επόμενη εβδομάδα. Δεν μπορούν να σκέφτονται κάτι διαφορετικό οι «πράσινοι», οι οποίοι θέλουν να… μακροημερεύσουν στη φετινή σεζόν και να φτάσουν σε επίπεδο ομίλων στην Ευρώπη.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο και στη χθεσινή τελευταία προπόνηση έριξε βάρος στα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού των «πράσινων», ζητώντας πίεση ψηλά στην αντίπαλη άμυνα, κλεψίματα, γρήγορες αντεπιθέσεις και καλά τελειώματα. Από νωρίς θα μπουν δυνατά οι γηπεδούχοι, ο Ουρουγουανός κόουτς περιμένει ενέργεια, δύναμη στις προσωπικές μονομαχίες, διάρκεια στην απόδοση και φυσικά τακτική συγκέντρωση και προσοχή στην άμυνα.

Οι Βούλγαροι έδειξαν στις αναμετρήσεις με τη Μάριμπορ πως είναι ικανοί στις αντεπιθέσεις, αξιοποιούν τους κενούς χώρους και δεν είναι τυχαίο πως πέτυχαν τέσσερα γκολ σε δύο αναμετρήσεις. Στον Παναθηναϊκό είναι υποψιασμένοι, δεν υπάρχει η παραμικρή διάθεση υποτίμησης του αντιπάλου και όσοι αγωνιστούν έχουν κατά νου πως πρέπει να αποδώσουν στο 100% για να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα… ερωτηματικά

Είτε για να έχει τους παίκτες του στην τσίτα είτε γιατί δεν έχει αποφασίσει, μέχρι και στην τελευταία προπόνηση ο Ντιέγκο Αλόνσο έδειξε πως δεν έχει αποφασίσει για όλες τις θέσεις της αρχικής ενδεκάδας. Ξεκινώντας από τον τερματοφύλακα, ίσες πιθανότητες έχουν για να ξεκινήσουν ο Λοντίγκιν με τον Ντραγκόφσκι.

Δεξιά στην άμυνα υπό άλλες συνθήκες θα ξεκινούσε ο Βαγιαννίδης, αλλά με δεδομένο πως κλείνει η μεταγραφή του στην Μποταφόγκο, το πιθανότερο είναι να προτιμηθεί ο Κώτσιρας. Στο αριστερό άκρο τον πρώτο λόγο έχει ο Μλαντένοβιτς, ενώ για το κέντρο της άμυνας σίγουρος είναι ο Γεντβάι και τη θέση του παρτενέρ του διεκδικούν ο Σένκεφελντ με τον Αράο.

Ο Αράο που μπορεί να παίξει και στον άξονα της μεσαίας γραμμής με παρτενέρ τον Μαξίμοβιτς, ενώ αν παίξει στόπερ ο Βραζιλιάνος, τότε το δίδυμο στα χαφ θα είναι Βιλένα - Μαξίμοβιτς. Μπροστά τους σίγουρα θα βρίσκεται ο Μπακασέτας. Όσο για την τριάδα της επίθεσης, βέβαιος φουνταριστός θα είναι ο Γερεμέγεφ, ενώ για τις δύο θέσεις των εξτρέμ ερίζουν οι Μαντσίνι, Τζούρισιτς, Λημνιός, Αϊτόρ, με τους δύο πρώτους να έχουν ελαφρύ προβάδισμα.

Η πετυχημένη συνταγή

Και στη χθεσινή προπόνηση επιβεβαιώθηκε η διάθεση του Βόσνιου κόουτς της Μπότεφ, Ντούσαν Κέρκεζ, να μην αλλάξει την πετυχημένη ενδεκάδα των αγώνων με τη Μάριμπορ. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ιγκόνεν.

Δεξιά στην άμυνα ο Μίνκοφ και αριστερά ο Μπαλογιάννης. Στόπερ οι Κοντέ και Ταμ. Κεντρικοί μέσοι οι Ετό και Περέρα. Μεσοεπιθετική τριάδα οι Ακερέ, Ποπόφ και Ίλιεφ και φουνταριστός ο Νιγηριανός Ουζά.