Μαρτίνεθ: «Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που θέλει πάντα να νικάει»

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ότι ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που θέλει πάντα να νικάει τόνισε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ από τη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τη Γουέστ Χαμ.

Μαρτίνεθ: «Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που θέλει πάντα να νικάει»

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Γουέστ Χαμ στην Αγγλία για τους ομίλους του Europa League (9/11, 22:00) με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να τονίζει στις δηλώσεις του την επιθυμία των «ερυθρόλευκων» για τη νίκη σε κάθε ματς.

Αναφορικά με την αναμέτρηση κόντρα στη Γουέστ Χαμ ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει το τέλειο παιχνίδι, τονίζοντας την ανάγκη για διαρκή βελτίωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Αποτελεί το αυριανό ματς μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της καριέρας σας; Θα μπείτε με σκοπό να αιφνιδιάσετε τον αντίπαλο;

Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που πάντα θέλει να κερδίζει, όπου κι αν βρίσκεται. Έχουμε έρθει στο Λονδίνο με πολλή όρεξη. Έχουμε κερδίσει το δικαίωμα να είμαστε εδώ. Θα είναι μία σημαντική βραδιά για εμάς, γιατί θα παίξουμε απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Θα πρέπει να κάνουμε ένα παιχνίδι κάτι παραπάνω από τέλειο. Αν κάναμε ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι στο Καραίσκάκη, αύριο θα πρέπει να βελτιώσουμε αυτή την απόδση για να έχουμε ελπίδες για τη νίκη. Επειδή άκουσα την ερώτηση πριν που έγινε στον Ροντινέι, θέλω να πω ότι έχει υπάρξει πολλή αυτοκριτική. Δεν είναι ποτέ λιγότερη ή περισσότερη ανάλογα με το αποτέλεσμα. Κάναμε λάθος πράγματα με τον ΠΑΟΚ και υπήρχε αρκετή αυτοκριτική. Είναι μέρος της προετοιμασίας και της καθημερινότητάς μας και προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε. Έρχεται το επόμενο ματς και πάντα κοιτάμε να είμαστε βελτιωμένοι. Περιμένω με ανυπομονησία το αυριανό (αποψινό) παιχνίδι για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν εκπλήξεις. Βλέπουμε σε όλες τις αγωνιστικές ότι υπάρχουν εκπλήξεις. Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Είδαμε και στο Τσάμπιονς Λιγκ ότι υπήρχαν εκπλήξεις. Είμαστε εδώ με μεγάλο κίνητρο. Αύριο θέλουμε να είμαστε η ομάδα που θα κάνουμε μία μεγάλη εμφάνιση. Αυτός είναι ο δρόμος που ακολουθούμε σε όλα τα παιχνίδια. Ακόμα και μετά τη νίκη επί της Γουέστ Χαμ ή μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ ή μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Πιστεύω στις δυνατότητες των παικτών μας και έχουμε μεγάλη πίστη στον εαυτό μας.

Έχοντας κάνει την ανάλυση με τον ΠΑΟΚ, αγωνιστικά τι πήγε στραβά; Επίσης, σας προβληματίζουν οι μεταπτώσεις στην απόδοση ή το θεωρείτε ως ένα φυσιολογικό μέρος σε μία ομάδα που χτίζεται;

Πραγματικά είναι ένα από τα λίγα άσχημα παιχνίδια που κάναμε φέτος. Και για αυτό νιώθουμε άσχημα και είμαστε θυμωμένοι με τον εαυτό μας. Όπως είπαμε και στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Κάναμε ένα άσχημο παιχνίδι. Μετά από μία ψύχραιμη ανάλυση μπορούμε να μοιράσουμε το ματς σε δύο μέρη: Έως το 0-2 και μετά το 0-2. Υπάρχει ένα πρώτο ημίχρονο πολύ ισορροπημένο και διαφορετικό αν είχε μπει το γκολ του Ποντένσε. Επίσης αν το γκολ του Ελ Κααμπί δεν ήταν οφσάιντ, τότε θα μιλούσαμε για άλλο παιχνίδι. Τότε η συνέχεια του αγώνα θα ήταν διαφορετική. Αυτό είναι ένα επιχείρημα και μία εξήγηση για το τι είδαμε σε ένα ματς. Όπως επίσης είδαμε ότι κάναμε ξεκάθαρα πολλά άσχημα πράγματα σε αυτό το ματς. Όπως έχω πει πολλές φορές είμαι ο πρώτος στις ήττες και ο τελευταίος στις νίκες. Αναλαμβάνω την ευθύνη, η οποία είναι μέρος της διαδικασίας χτισίματος μίας νέας ομάδας. Προσπαθήσαμε μέχρι το τέλος, το παλέψαμε. Δεν παραιτηθήκαμε. Είμαστε περήφανοι ότι δεν παρατήσαμε το ματς. Χρησιμοποιήσαμε έναν παίκτη (σ.σ. Σολμπάκεν) που δεν είχε ξαναπαίξει σε αυτή τη θέση (σ.σ. αριστερός μπακ) για να δώσει περισσότερο βάθος στο παιχνίδι. Δεν είχαμε βάθος από εκείνη την πλευρά και νιώθω περήφανος για την προσπάθεια που έγινε έως το τέλος του αγώνα. Αυτά τα δύο γκολ που σημείωσαμε, έως το τέλος της χρονιάς μπορεί να εξελιχθούν σε κάτι θετικό, παρότι έχουμε πληγωθεί από τη βαριά ήττα και την κακή βραδιά. Μπορεί να έχουν σημασία. Το πιο σημαντικό είναι να μαθαίνεις από τα λάθη και να μην τα επαναλαμβάνεις. Όπως είπε ο Ροντινέι πριν, στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει μόνο η νίκη, αλλά υπάρχουν και οι κακές στιγμές που πρέπει να τις ξεπερνάς. Ο Ράφα Ναδάλ είναι πρωταθλητής, περνώντας από δύσκολες στιγμές. Πιστεύω ότι πραγματικά είναι μία κακή ήττα μέσα σε μία ωραία πορεία με όμορφες στιγμές. Μιλάμε για ένα κακό παιχνίδι, όμως, η ομάδα δεν βρίσκεται σε μία κακή στιγμή γενικώς. Τον τελευταίο μήνα είχαμε καλές στιγμές και καλά παιχνίδια. Μας δίνουν αυτοπεποίθηση και κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον. Αν θέλετε να σας απαντήσω για οποιοδήποτε κομμάτι της τακτικής για εκείνο το ματς, είμαι εδώ για να σας απαντήσω. Μου αρέσει να μιλάω για ποδόσφαιρο.

Πόσο κοντά πιστεύετε ότι θα είναι ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο σε σχέση με το ματς του Καραϊσκάκη;

Ήμασταν γεμάτοι προσδοκίες και φιλοδοξίες σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Βρισκόμαστε στη φάση των ομίλων και θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε έτσι. Ξέρουμε ότι αύριο αντιμετωπίζουμε έναν μεγάλο αντίπαλο, μια ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ και την κάτοχο του Κόνφερενς. Είναι μία ομάδα που ήταν αήττητη για 17 ματς. Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά, όλοι οι βαθμοί που διεκδικούμε είναι σημαντικοί. Το επόμενο παιχνίδι είναι για εμάς το πιο σημαντικό.