Και γκαντέμης, και έδωσε δικαιώματα, και είχε αστερόσκονη!

Ο Ολυμπιακός δικαιούταν να περάσει στους ομίλους του Europa League στην κανονική διάρκεια του αγώνα με τον Απόλλωνα Λεμεσού, αλλά έδωσε πάλι δικαιώματα και ευτυχώς για τον πρωταθλητή Ελλάδας που δεν είχε μόνο τον Τόμας Βατσλίκ. Ο Κάρλος Κορμπεράν στα πρώτα του παιχνίδια δείχνει να έχει και... αστερόσκονη!

Και γκαντέμης, και έδωσε δικαιώματα, και είχε αστερόσκονη!

Ας ρίξουμε στο τραπέζι κάποια δεδομένα. Η Σλόβαν Μπρατισλάβας που απέκλεισε ο Ολυμπιακός στα πέναλτι ήταν καλύτερη ομάδα από τον Απόλλωνα, που απέκλεισε επίσης στα πέναλτι. Και σίγουρα δεν είναι τιμητικό ότι πέρασε και την συμπαθέστατη ομάδα της Λεμεσού πάλι στη «ρουλέτα».

Όπως και στην Σλοβακία, έτσι και κόντρα στους Κύπριους, οι Πειραιώτες έδωσαν χώρους στους αντιπάλους και δικαίωμα να πιστέψουν ότι μπορούν στο τέλος να σκοράρουν. Μόνο που σε σχέση με την Σλόβαν, ο Απόλλων δεν ήταν τόσο επικίνδυνος. Γυρνούσε την μπάλα έξω από την περιοχή, αλλά από ουσία λίγα πράγματα. Αντιθέτως, οι Σλοβάκοι ήταν πολύ πιο απειλητικοί, έβαλαν περισσότερους μπελάδες και δημιούργησαν προβλήματα ακόμα και στην παράταση που αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο!

Ο δε Απόλλων παρότι είχε παίκτη παραπάνω για 20 λεπτά, δεν κατάφερε επί της ουσίας να φτιάξει μία φάση της προκοπής και έβγαζε μία εικόνα ότι δεν ήθελε να ρισκάρει και συμβιβάστηκε να οδηγηθεί το ματς στα πέναλτι, φοβούμενος ότι ο Ολυμπιακός θα τον χτυπούσε στην κόντρα στην παράταση. Όπως κόντεψε δηλαδή να δεχτεί δεύτερο γκολ στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Ωστόσο, από τη μία το δοκάρι του Κούντε και από την άλλη οι δύο χαμένες ευκαιρίες του Μασούρα (77’) και του Σισέ (88’), είχαν ως αποτέλεσμα να κρατήσουν τους Κύπριους ζωντανούς στο ματς, οι οποίοι στην μοναδική αξιόλογη επίσκεψή τους στα «καρέ» του Βατσλίκ, ισοφάρισαν με τον Πίττα στο 90’.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν γκαντέμης στην Μπρατισλάβα γιατί η Σλόβαν θα μπορούσε να τον κερδίσει με τις ευκαιρίες που έβγαλε. Αντιθέτως, ήταν γκαντέμης με τον Απόλλωνα. Μπορεί να μην «έπνιξε» και να μην παρουσίασε κυριαρχικό ποδόσφαιρο απέναντι στους Κύπριους, αλλά εκείνος ήταν που είχε τις μεγαλύτερες φάσεις του ματς.

Το ότι δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης στο 90’ σίγουρα θα πρέπει να τον προβληματίσει. Το ίδιο είχε συμβεί στην Χάιφα, το ίδιο συνέβη και στην Μπρατισλάβα. Δίνει δικαιώματα και το πληρώνει. Και το πλήρωσε και με μία ομάδα που έκανε δύο αξιόλογες φάσεις σε 120 λεπτά. Η μία στο 84’ με τον Οντζέντα και η δεύτερη το γκολ.

Με την Σλόβαν και τον Απόλλωνα είχε τον Βατσλίκ σε μεγάλη βραδιά στα πέναλτι. Ο Κάρλος Κορμπεράν, όμως, είχε και… χρυσόσκονη στο κεφάλι του, με αποτέλεσμα οι φίλοι του Ολυμπιακού που έχασαν κάμποσα χρόνια από τη ζωή τους, να αναφωνήσουν «τέλος καλό, όλα καλά». Δύο προκρίσεις μέσω της διαδικασίας των πέναλτι σε διάστημα δύο εβδομάδων δεν είναι ό,τι πιο σύνηθες. Από την άλλη, όμως, είναι και «σημάδι» για τη συνέχεια, ότι η συγκεκριμένη ομάδα θα αντιμετωπίσει προβλήματα στους ομίλους του Europa League, αν δεν γίνουν σωστές επιλογές στις μεταγραφικές κινήσεις. Κι αυτό, γιατί εκεί δεν θα υπάρχει η διαδικασία των πέναλτι για να σώσει την παρτίδα…