Εθνική: Εμπειρία από… Αγγλία

Αρκετοί Έλληνες διεθνείς δεν θα έχουν πρόβλημα… δέους κόντρα στα αστέρια της Premier League και άλλων μεγάλων πρωταθλημάτων στην αναμέτρηση του «Γουέμπλεϊ» με την Αγγλία.

Εθνική: Εμπειρία από… Αγγλία

Η αποστολή της Εθνικής βρίσκεται στο Λονδίνο και το βράδυ θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της για τον μεγάλο αγώνα με την Αγγλία (10/10) με προπόνηση στο «Γουέμπλεϊ».

Σχεδόν για όλους θα είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία η είσοδος στο θρυλικό γήπεδο. Όχι βέβαια για τον Κώστα Τσιμίκα που έχει πανηγυρίσει εκεί Κύπελλο Αγγλίας με τη Λίβερπουλ, σκοράροντας μάλιστα στη διαδικασία των πέναλτι.

Σοβαρή πρόκληση θα αποτελέσει φυσικά και η αναμέτρηση με τα κορυφαία αστέρια που αγωνίζονται στην Premier League ή σε άλλες μεγάλες λίγκες, όπως για παράδειγμα ο Χάρι Κέιν εάν αγωνιστεί, ο Τζουν Μπέλιγχαμ και άλλοι.

Όχι, πάντως, για όλους. Γιατί εκτός από τον Τσιμίκα έχουν σοβαρή εμπειρία από την Αγγλία και το επίπεδο εκεί κι άλλοι διεθνείς. Ειδικά στην άμυνα ή ανασταλτικά. Όπως ο Ντίνος Μαυροπάνος που είναι βασικός στη Γουέστ Χαμ, ο Δημήτρης Γιαννούλης που ήταν χρόνια στη Νόριτς, αλλά και ο Μανώλης Σιώπης παίκτης της Κάρντιφ. Φυσικά και ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος που είναι σε mood Premier League έστω κι αν δεν έχει συμμετοχές σε Νότιγχαμ και Νιούκαστλ.

Αναμένεται κάποιοι από αυτούς τους διεθνείς να βγουν μπροστά με όπλο αυτή την εμπειρία. Όπως βέβαια και άλλοι που βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση παίζοντας σε ξένα πρωταθλήματα υψηλού επιπέδου. Ο Βαγγέλης Παυλίδης, ο Χρήστος Τζόλης και άλλοι.

Η ποιότητα υπάρχει, το δέος θα έχει ένα όριο και μέσα στον αγωνιστικό χώρο ενός θρυλικού γηπέδου υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία για τους διεθνείς, τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο.