Εθνική: Τους «κερδίζει» με την εμπιστοσύνη ο Ιβάν

Κάποιοι παίκτες της Εθνικής είναι εκτός ρυθμού και ομάδων τους αυτή την εποχή και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσπαθεί να το αξιοποιήσει προς όφελος της ομάδας. 

Εθνική: Τους «κερδίζει» με την εμπιστοσύνη ο Ιβάν

Έκανε εντύπωση σε αρκετούς ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν φέτος χρόνο συμμετοχής στους συλλόγους τους στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο της Εθνικής. Ήταν ξεκάθαρος ο στόχος του νέου ομοσπονδιακού να «στηρίξει» συγκεκριμένους παίκτες, κάποιοι εκ των οποίων δεν έχουν ούτε ένα επίσημο παιχνίδι φέτος. Για την ακρίβεια δεν είχαν, γιατί το έκαναν εναντίον της Φινλανδίας. Υπήρχαν και άλλοι που τα λεπτά συμμετοχής τους στο πρώτο κομμάτι της περιόδου είναι ελάχιστα. Αλλά έπαιξαν στο Φάληρο.

Σε κάποιες περιπτώσεις η επιλογή του Γιοβάνοβιτς αποδείχτηκε πετυχημένη από πλευράς απόδοσής των παικτών, σε άλλες όχι. Όμως το μήνυμά του ήταν σαφές και σίγουρα προκάλεσε εντός της ομάδας θετικές εντυπώσεις. Για όλες τις αποφάσεις του άλλωστε εξηγεί στους ποδοσφαιριστές και είναι δεδομένο ότι από την πρώτη στιγμή τους έχει «κερδίσει». Κι εκείνους που ήξερε από τον Παναθηναϊκό, αλλά και τους υπόλοιπους. Κι ας μην έβαλε με την Φινλανδία κάποιους που είναι φορμαρισμένοι. Για παράδειγμα τον Κωνσταντέλια από την αρχή, τον Τζολάκη ή τον Μανδά στην εστία ή και άλλους.

Έδωσε χρόνο στον Οδυσσέα Βλαχοδήμο που δεν έχει παίξει καθόλου με τη Νιούκαστλ, αλλά είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής. Στον Ανδρέα Μπουχαλάκη που είναι εκτός πλάνων του νέου προπονητή της Χέρτα Βερολίνου. Στον Τάσο Χατζηγιοβάνη που με την Εγιουπσπόρ στην Τουρκία έχει μόλις 32 λεπτά συμμετοχής. Φυσικά στον Κώστα Τσιμίκα παρόλο που με την Λίβερπουλ έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα μόλις 18 λεπτά.

Την ίδια εμπιστοσύνη αναμένεται να δείξει και στο Δουβλίνο, τουλάχιστον σε εκείνους τους ποδοσφαιριστές που στην πρεμιέρα με την Φινλανδία ανταποκρίθηκαν σε αυτή...