Σπαλέτι: «Δεν έχουμε Τότι, Μπάτζο και Ντελ Πιέρο, αλλά ξέρουμε να προσαρμοζόμαστε»

Ο Λουτσάνο Σπαλέτι μίλησε για το παιχνίδι της Ιταλίας με το Ισραήλ για τη 2η αγωνιστική του Nations League.

Σπαλέτι: «Δεν έχουμε Τότι, Μπάτζο και Ντελ Πιέρο, αλλά ξέρουμε να προσαρμοζόμαστε»

Η Ιταλία έκανε εξαιρετική εκκίνηση στο φετινό Nations League, αφού βρέθηκε να χάνει με 1-0 από τη Γαλλία, αλλά κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να επικρατήσει με σκορ 3-1 στο «Παρκ ντε Πρενς».

Για τη 2η αγωνιστική η Ιταλία θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ και ο Λουτσιάνο Σπαλέτι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης και αναφέρθηκε στο ομαδικό πνεύμα που χαρακτηρίζει τη σκουάντρα ατζούρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λουτσιάνο Σπαλέτι:

«Είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσουμε την Δευτέρα την ίδια ομάδα με αυτή που παρατάξαμε την Παρασκευή, δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη να ξεπεράσει την κούραση μετά από δύο μόνο ημέρες.

Δεν είναι ασυνήθιστο να αλλάξουμε τρεις, τέσσερις, πέντε παίκτες. Ακούω αντικρουόμενες συζητήσεις για εμάς ως εθνική ομάδα. Η σκέψη μου είναι πως ένα έθνος όπως η Ιταλία θα έχει πάντα 20 παίκτες για να σχηματίσουν μία δυνατή ομάδα.

Αυτό είναι ένα διαχρονικό συμπέρασμα, ανεξάρτητα από την εποχή που βρισκόμαστε. Θα πρέπει να είσαι καλός στο να κατανοείς τις στιγμές.

Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε έναν παίκτη τόσο προικισμένο τεχνικά όπως είχαμε στο παρελθόν τον Μπάτζο, τον Ντελ Πιέρο ή τον Τότι.

Ωστόσο έχουμε πολλούς παίκτες που ξέρουν τι να κάνουν σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις, ξέρουμε πώς να προσαρμοζόμαστε.

Είναι το ποδόσφαιρο του συναισθήματος και της θυσίας. Αυτά τα πράγματα κάνουν τη διαφορά, γινόμαστε καλύτεροι ξέροντας πώς να κάνουμε πράγματα συλλογικά, αναλαμβάνοντας ομαδικές ευθύνες.

Απέναντι στην Γαλλία, ήμασταν κάτι παραπάνω από μία ομάδα, ήμασταν αδέρφια που έγιναν ομάδα και αυτό είναι το κλειδί για να αντιμετωπίζεις αρκετές δυσκολίες».