Σκαλόνι: «Να προσκληθεί μια ευρωπαϊκή ομάδα στο Copa America και το αντίστροφο»

Ο Λιονέλ Σκαλόνι θα ήθελε να δει τελικά ομάδες του Euro να συμμετέχουν στο Copa America και το αντίστροφο.

Σκαλόνι: «Να προσκληθεί μια ευρωπαϊκή ομάδα στο Copa America και το αντίστροφο»

Ο Λιονέλ Σκαλόνι ρωτήθηκε τη Δευτέρα (8/7) πριν από τον ημιτελικό της Αργεντινής στο Copa America με τον Καναδά, ποια διοργάνωση, το Copa America ή το Euro, είναι πιο δύσκολο να κατακτηθεί.

«Δεν νομίζω ότι είναι πιο δύσκολο από τη μία διοργάνωση στην άλλη», δήλωσε ο 46χρονος προπονητής της Εθνικής Αργεντινής. «Υπάρχουν κάποιες σημαντικές ομάδες που προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Euro, ομάδες που αντιμετωπίσαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και πήγε καλά για εμάς. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να πάμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και να το κερδίσουμε».

Στη συνέχεια ο Σκαλόνι έκανε πίσω, ασχολήθηκε ξεκάθαρα με την ερώτηση και συνέχισε: «Ή ίσως ναι (θα μπορούσαμε να το κερδίσουμε)», είπε. «Νομίζω ότι το επίπεδο είναι πολύ ισορροπημένο. Και, θα ήθελα μια μέρα μια ευρωπαϊκή ομάδα να προσκληθεί σε ένα Copa America για να δει πώς είναι να παίζεις σε ένα Copa America και το αντίθετο, επίσης. Αλλά αυτό θα ήταν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, σωστά; Έτσι, στο τέλος η δυσκολία είναι η ίδια. Δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά, πραγματικά. Αλλά αυτές είναι απλώς απόψεις».