ΑΕΚ: «Αν ο Μελισσανίδης είχε πιάσει τον διαιτητή στο ευαίσθητο σημείο δεν θα μπορούσε να περπατήσει»
Οι άνθρωποι της ΑΕΚ και η δικηγόρος του Δημήτρη Μελισσανίδη βρέθηκαν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και προσπάθησαν να πείσουν τα αρμόδια όργανα ότι ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης δεν επιτέθηκε στον Πορτογάλο διαιτητή, Ριμπέιρο Σοάρες, στο ματς του Κυπέλλου με τον Άρη Θεσσαλονίκης
Τόσο οι άνθρωποι της ΑΕΚ όσο και η δικηγόρος του Δημήτρη Μελισσανίδη βρέθηκαν χθες ενώπιον της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ. Οι κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να πείσουν τα αρμόδια όργανα ότι ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης δεν επιτέθηκε ποτέ στον Πορτογάλο διαιτητή Ριμπέιρο Σοάρες του αγώνα κυπέλλου με τον Άρη, όπως είχε καταγραφεί από τον ίδιο τον ρέφερι στο φύλλο αγώνα.
Η ΑΕΚ, αλλά και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, είχαν κριθεί ένοχοι πρωτοδίκως για όσα είχαν συμβεί στο ημίχρονο του συγκεκριμένου παιχνιδιού στο οποίο ο διαιτητής είχε καταγράψει στο φύλλο αγώνα την επίθεση του Τίγρη, με την Ένωση να τιμωρείται με δύο αγωνιστικές και 68.000 ευρώ πρόστιμο και τον διοικητικό της παράγοντα με οκτάμηνη απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα.
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Στην εκδίκαση της υπόθεσης η ΑΕΚ εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρό της, Αλέξη Αλεξίου, ενώ σαν δικηγόρος του Δημήτρη Μελισσανίδη εμφανίστηκε η Έλλη Ρίζου. Οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να πείσουν την έδρα ότι δεν συνέβη ποτέ όσα έγραψε ο διαιτητής της αναμέτρησης.
Μάλιστα, οι εκπρόσωποι της Ένωσης θέλοντας να πείσουν τα αρμόδια όργανα τόνισαν ότι εάν «κάποιος τον είχε ακουμπήσει σε αυτό το ευαίσθητο σημείο και τον είχε σφίξει, δεν θα μπορούσε να περπατήσει, θα είχε μείνει σκυμμένος και δεν θα μπορούσε να περπατήσει από τον πόνο».
Συγκεκριμένα, ο παράγοντας της ΑΕΚ και η δικηγόρος του Δημήτρη Μελισσανίδη ανέφεραν: «Το βίντεο αποδεικνύει τους ισχυρισμούς μας. Η είσοδος του Μελισσανίδη στα αποδυτήρια δεν στοιχειοθετείται. Δεν λέει ότι μπήκε μέσα στα αποδυτήρια, ήταν στον κεντρικό διάδρομο. Όσο για τη βάναυση συμπεριφορά προς τον διαιτητή, η απόφαση λέει για αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο. Τι έγινε; Τυφλώθηκαν και δεν έχει γραφτεί τίποτα στις εκθέσεις;
Μπροστά στο περιστατικό ήταν και ο παρατηρητής του αγώνα, ο κ. Τσολακίδης και ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ και δεν έγραψαν τίποτα. Εάν κάποιος είχε υποστεί αυτή την ενέργεια που περιγράφει ο διαιτητής, αν κάποιος τον είχε ακουμπήσει σε αυτό το ευαίσθητο σημείο και τον είχε σφίξει, δεν θα μπορούσε να περπατήσει, θα είχε μείνει σκυμμένος και δεν θα μπορούσε να περπατήσει από τον πόνο. Θα ζητούσε έναν γιατρό. Είδατε εσείς τίποτα τέτοιο;
Το βίντεο είναι απαλλακτικό. Επιχειρείται να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες με πιθανολόγηση. Αυτό που περιγράφει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα δεν συνέβη ποτέ, δεν προκύπτει από κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Όλα τα στοιχεία οδηγούν στην πλήρη απαλλαγή του. Ο Πορτογάλος διαιτητής ήταν προκατειλημμένος. Ήταν προκλητικός, δεν ήθελε να του δώσουμε πετσέτες που δίνουμε σε όλους τους διαιτητές. Ήταν πολύ απότομος, στη συμπεριφορά του δεν ήταν καθόλου φιλικός.
Για το επεισόδιο με τον γυμναστή του Άρη, Λάζαρο Βαρδάκη, στον αγωνιστικό χώρο, ο παρατηρητής κάνει λόγο για είσοδο τριών φιλάθλων για να πανηγυρίσουν το γκολ. Ο Χρήστος Παπαδημητρίου (αναπληρωτής διευθυντής της εταιρείας «Δικέφαλος») στην προσπάθεια του να αποχωρήσει από το σημείο, τον απώθησε. Δεν πήγε να τον σπρώξει, ούτε βιαιοπράγησε. Έμεινε πολύ ώρα κάτω. Σηκώθηκε και έλεγε ότι όλα είναι καλά. Μετά από 50 λεπτά ζήτησε από τον γιατρό του αγώνα, για προληπτικούς λόγους, να του τοποθετηθεί κολάρο για μια άλλη πάθηση που έχει. Ο Χαριστέας μάλιστα, φαινόταν ότι είχε εκνευριστεί που ο γυμναστής του σηκώθηκε και δεν κάθισε και άλλη ώρα κάτω».